Najnovije vesti

ULOVIO RIBU OD 80 KILOGRAMA, PA UMALO POSTAO PLEN: Ribolovac sa Floride nije mogao da veruje kako je završio njegov ulov (VIDEO)
Foto: Screenshot

sreća

ULOVIO RIBU OD 80 KILOGRAMA, PA UMALO POSTAO PLEN: Ribolovac sa Floride nije mogao da veruje kako je završio njegov ulov (VIDEO)

Planeta

Ribolovac koji je iz mora pokušao da izvuče svoj ulov, veliku ribu vrste tarpon, veoma se iznenadio kad mu je iz ruke iščupao morski pas.

Kad je Robert Gorta ulovio velikog tarpona, poželio je da se slika sa njim, ali nije ni slutio da će se za svoj ulov morati da bori s puno većim predatorom.

"Uhvatio sam ga rukama, kao i uvek, za fotku, ali onda mi ga je veliki morski pas istrgnuo iz ruku. Nisam mogao da verujem šta se događa", ispričao je za ABC.

 

Dodao je da je riba bila teška oko 80 kilograma. "Zamislite onda koliki je bio morski pas", kaže.

 

Budući da je na Floridi ilegalno na brod izvući ribu dužu od 100 centimetara, Gorta nije mogao ništa osim bespomoćno da gleda kako je morski pas odvlači pod vodu.

 

Na snimci se vide tragovi ugriza na telu ribe. "Bilo mi je žao ribe. To je neverojatna vrsta od koje uspevam dobro da zaradim. Imam veliko poštovanje prema njima, ali nisam ništa mogao da učinim.

 

 

Gorta se ribarenjem bavi pune 22 godine, ali kaže da ovaj susret nikad neće zaboraviti.

 

"Još uvek mislim na to. Svaki dan pričam o tome i hvalim se svima koje poznajem. Imam sreće što za život zarađujem na vodi. Kad si svaki dan na vodi, vidiš svakakve lude stvari", zaključio je on.

 

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Screenshot

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...