UTRKIVALI SE KO ĆE BITI VEĆI DŽENTLMEN: Makron sedeo na suncu da bi Rusi uživali u hladu, a Putin poklonom oduševio Brižit (FOTO, VIDEO)
Foto: AP/EPA

radna poseta francuskoj

UTRKIVALI SE KO ĆE BITI VEĆI DŽENTLMEN: Makron sedeo na suncu da bi Rusi uživali u hladu, a Putin poklonom oduševio Brižit (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin boravio je u tvrđavi Breganson, gde se nalazi letnja rezidencija francuskog lidera Emanuela Makrona, a prilikom obraćanja medijima nije propustio priliku da zahvali francuskom kolegi što ga je primio na tako divnom mestu.

"Još iz helikoptera smo mogli da vidimo koliko je lep ovaj deo Francuske", rekao je Putin i zahvalio Makronu na gostoprimstvu.

1 / 7 Foto: AP

U mestašcu Borm-le-Mimoz, gde se tvrđava nalazi, bilo je 32 stepena, a Makron je pokazao džentlmenske manire ustupivši gostima hlad, dok je sam sedeo na suncu.

foto: AP

To nije promaklo ni Putinu, koji je rekao: "Makron je toliko ljubazan da je celu našu delegaciju smestio u hlad, a on sam i njegova delgacija su na suncu".

foto: EPA

Osim toga, Putin je poklonio buket cveća supruzi francuskog predsednika Brižit Makron.

Prva dama Francuske je samo nekoliko minuta pre sastanka sa Putinom skinula zavoj sa povređene ruke.

Makron je pozvao ruskog lidera u svoju letnju rezidenciju na Azurnoj obali, na sastanak i večeru, samo nekoliko dana pre početka samita G7 u francuskom gradu Bijaricu, kojem bi trebalo da prisustvuje i američki predsednik Donald Tramp.

Kurir.rs/Tanjug/Sputnjik Foto: AP/EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track