ALBANAC BRUTALNO NAPAO TURISTE I IŽIVLJAVAO SE NAD NJIHOVIM AUTOM, A SADA EDI RAMA VADI FLEKE: Osramotio nas je, prekršio je sveti kod naše gostoljubivosti! (VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/Report TV

izvinio se španskoj porodici

ALBANAC BRUTALNO NAPAO TURISTE I IŽIVLJAVAO SE NAD NJIHOVIM AUTOM, A SADA EDI RAMA VADI FLEKE: Osramotio nas je, prekršio je sveti kod naše gostoljubivosti! (VIDEO)

Planeta -

Video snimak besnog vlasnika restorana iz Albanije kako napada španske turiste i razbija im šoferšajbnu postao je viralan, a povodom tog slučaja oglasili su se i najviši albanski zvaničnici.

Incident se dogodio prošle nedelje u Porto Palermu na jugu Albanije. Video snimak iz automobila koji su iznajmili španski turisti prikazuje čoveka kako uporno pokušava da razbije staklo i da se obračuna sa njima.

Nije odustao ni uprkos tome što mu je ruka bila okrvavljena, dok su Španci u kolima bili u panici, a suvozač nogom kroz staklo pokušavao da ga odgurne sa haube.

Španski mediji prenose da je u automobilu bio Eugenio Galdon i njegova porodica, koji su putovali sa lokalnim vozačem i vodičem. Oni su navodno napustili restoran u kojem su ručali nakon što je vlasnik postao agresivan.

Albanski ministar turizma primio je porodicu i izvinio se zbog incidenta, uručivši im cveće kao znak izvinjenja.

Premijer Edi Rama napisao je na svojoj Fejsbuk stranici da će agresivni Albanac, vinovnik ovog incidenta biti kažnjen.

"Nasilnik koji je napao naše španske prijatelje prekršio je sveti kod albanske gostoljubivosti, osramotivši nas sve. Izvinili smo se španskim turistima i oni će doći ovde opet", napisao je Rama.

U video snimku koji je objavljen na Raminoj Fejsbuk stranici, Galdon je istakao da "jedna osoba ne čini celu zemlju" i da će se sa porodicom vratiti u Albaniju.

Za vreme komunizma Albanija je bila osiromašena i specifična država kojom je upravljao paranoični diktator Enver Hodža, napominje britanski "Gardijan".

Građanima, dodaje list, nije bilo dozvoljeno da napuste zemlju, niti su stranci tek tako smeli da ulaze u državu. Međutim, poslednjih godina Albanija je stekla popularnost kao jedno od poslednjih relativno neistraženih evropskih turističkih destinacija, zaključuje se u tekstu bitanskog medija.

Kurir.rs/Gardijan

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja