ŠOK TVRDNJA BRITANSKOG EKSPERTA: Princeza Dajana nije mislila da je princ Vilijam najbolje rešenje za kralja! Evo koga bi više VOLELA DA VIDI NA TRONU! (VIDEO)
Foto: EPA, Profimedia

neočekivano

ŠOK TVRDNJA BRITANSKOG EKSPERTA: Princeza Dajana nije mislila da je princ Vilijam najbolje rešenje za kralja! Evo koga bi više VOLELA DA VIDI NA TRONU! (VIDEO)

Planeta -

Princ Hari je odrastao u senci svog velikog brata dok je princ Vilijam odrastao kao budući kralj Britanije.

Dok je mladi Vilijam dobijao povlašteni tretman od nekih članova kraljevske porodice, njegova majka princeza Dajana tražila je isto i za mlađeg sina.Jedan od poznavalaca stanja u kraljevskoj porodici tvrdi da je Hari bolje rešenje za kralja od Vilijama.

Kraljevsku porodicu muče glasine o sukobu između braće otkad se princ Hari oženio sa Megan Markl.

Dok je Hari ranije bio vrlo blizak sa svojim velikim bratom princom Vilijamom, njihovo prijateljstvo izgleda da se ohladilo u poslednjih godinu dana.

Pre svoje smrti, princeza Dajana je rekla da je svoja dva dečaka tretirala kao jednako uprkos neizbežnoj hijerarhiji koja je vladala u palati.

Govoreći u dokumentarcu bivši kraljevski batler Poll Bareltvrdi da Dajana nikada nije tretirala sinove različito. "Uvek su bili isti, uvek su bili njeni momci".

"Hari je oduvek znao da je njegovom bratu suđeno da bude kralj", kaže on

Prema Barelu, prepirka između braće rezultirala je time da je Hari sugerisao da će on preuzeti presto ako Vilijam ne bude mogao - ideja koju je izgleda njihova majka Dajana podržavala.

"U stvari, jednog dana su dečaci imali su veliku svađu, a Vilijam je udarao nogama i vikao:" Ne želim da budem kralj! "

"Ako to ne učiniš, ja ču biti umesto tebe", glasio je Harijev odgovor. "Njegova majka mislila je da je to vrlo zabavno. Rekla je da je dobra ideja Hari. Ti bi postao odličan kralj ", kaže Barel.

Kraljevski dopisnik i autor Robert Džobson je u istom dokumentarcu sugerisao da je Dajana toliko bila zagrejana da Hari postane kralj, čak je imala i poseban nadimak za svog sina.

"Ona se prema Harriju odnosila kao prema GKH (skraćenica od Good king Harry - dobri kralj Harri), jer je mislila da će on u budućnosti biti bolje spreman za ulogu od Vilijama."

Nedavna anketa u britanskim medijima je postavila pitanje ko je najbolji da nasledi presto? Rezultati su princa Vilijama stavili ispred Harija i njegovog oca, koji je prvi na tronu, princa Čarlsa.

Princ Vilijam, vojvoda od Kembridža, na prvom mestu je sa 63 odsto glasova, a slede Čarls sa 18 odsto glasova, a princ Hari je na trećem mestu sa osam odsto glasova.

Kurir.rs/Express.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track