PRIVREDNICI ODUVALI TRAMPA: Pozvao ih da napuste Kinu, evo šta su mu poručili (VIDEO)
Foto: AP

trgovinski rat

PRIVREDNICI ODUVALI TRAMPA: Pozvao ih da napuste Kinu, evo šta su mu poručili (VIDEO)

Planeta -

Privredna komora SAD odbacila je danas poziv predsednika Trampa američkim kompanijama da "odmah počnu da tragaju za alternativom kineskom tržištu" usled tenzija između dve najveće ekonomije nakon najave Pekinga da će uvesti tarife na uvoz američke robe vredne 75 milijardi dolara.

Komora je pozvala administraciju predsednika Trampa i Kinu da se vrate pregovorima o zaključivanju sporazuma koji bi rešio problem sa transferom tehnologije, primenom intelektualnog vlasništva, pristupom tržištu i globalno štetnim uticajem kineskih domaćih subvencija.

Nacionalna federacija malih trgovaca saopštila je danas da bi bilo nerealno da oni napuste Kinu. Federacija je napomenula da njene članice dugo šire svoj lanac snabdevanja i da bi pronalaženje alternative bilo skupo i trajalo godinama.

"Nerealno je da američki trgovci na malo napuste drugu privredu na svetu", rekao je član Dejvid Frenč i dodao da prisustvo američkih malih trgovaca u Kini omogućava da dođu do kineskih kupaca, a takođe i da razviju prekomorska tržišta.

Kurir.rs/Tanjug Foto:AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track