KANADSKI TINEJDŽER URONIO KAMERU U MUTNO JEZERO: Ono što je video pomoglo je policiji da reši slučaj star 27 GODINA (VIDEO)
Foto: Screenshot

oštro oko

KANADSKI TINEJDŽER URONIO KAMERU U MUTNO JEZERO: Ono što je video pomoglo je policiji da reši slučaj star 27 GODINA (VIDEO)

Planeta -

Kada je kanadski tinejdžer Maks Verenka (13) kod Revelstouka, u Britanskoj Kolumbiji, otkrio potonuli automobil na dnu jezera Grifin nije ni slutio da će pomoći policiji reši slučaj star 27 godina.

Verenka je bio na jezeru kada je na dubini od 4,5 metara primetio nešto što je ličio na prevrnuti automobil. Obavestio je policiju i odveo ih na lice mesta, a zatim zaronio sa svojom GoPro kamerom i snimio ono što je našao.

Pošto je potvrđeno da je zaista reč o potopljenom automobilu, tri dana kasnije došao je tim policijskih ronilaca, koji su se zapanjili kada su u automobilu našli telo 69-godišnje Dženet Feris sa ostrva Vankuver, koja je nestala pre 27 godina.

"Odveli smo ih našim čamcem, pokazali im to mesto", izjavio je Verenka za CTV News.

Ronioci su izvadili registarsku tablicu i ispostavilo se da automobil pripada Dženet Feris, koja je nestala još 1992. godine, dok je kolima išla na svadbu u Alberti. Policija ne veruje da je u pitanju zločin, već da je sletela s puta da ne bi udarila u životinju, a zatim pala u jezero.

"Kad smo prvi put čuli da je neko u kolima, srce mi je sišlo u pete", kaže Maksova majka Nensi Verenka.

Kanadska kraljevska policija (RCMP) pohvalila je tinejdžera zbog njegovog oštrog oka i zahvalila mu na "izuzetnom" detektivskom radu, zahvaljujući kome su rešili slučaj, koji je završio u fioci.

"Kraljevska policija će imati u vidu ovog momka kao budućeg kandidata za posao", izjavio je inspektor Tomas Blekni.

Porodica nestale žene konačno je našla mir.

"Mislim da je najgore kada ne znate šta se desilo", izjavio je njen sin Džordž Feris (62) za CTV News.

"Ovo je ipak srećan kraj, jer sada znamo gde je umrla i da je u pitanju bila nesreća".

Kurir.rs/Daily mail Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja