Najnovije vesti

EVROPSKA RAMPA ZA ALBANCE: EU spakovala u avion 104 Albanca, pa ih vratili u Tiranu
Foto: Profimedia

kršenje pravila boravka

EVROPSKA RAMPA ZA ALBANCE: EU spakovala u avion 104 Albanca, pa ih vratili u Tiranu

Planeta

Iz država Evropske unije u Tiranu su danas vraćena 104 državljanina Albanije, koji su pekršili pravila boravka u zemljama EU ili su tražili azil. Prema izveštaju državne policije, još jedna operacija dobrovoljnog vraćanja građana koji su zatražili azil ili prekršila pravila boravka u šengenskom prostoru završena je u saradnji sa Francuskom, Belgijom i Nemačkom, prenela je ATA.

Danas popodne 104 albanska državljanina vraćena su u domovinu sa dva čarter leta iz Francuske i Nemačke, u okviru zajedničkog evropskog projekata koji su realizovale Francuska, Belgija i Nemačka, u saradnji sa FRONTEKS-om i uz podršku albanske pratnje.

 

Od ukupnog broj albanskih državljana iz Francuske je vraćeno 15, iz Belgije pet i iz Nemačke 84. Operacija repatrijacije biće nastavljena narednih sedmica, pa je Državna policija još jednom apelovala na sve albanske državljane koji putuju u zemlje EU, da poštuju pravila kretanja u šengenskom prostoru i da ne pokušavaju da zatraže azil, jer su šanse da to i ostvare ravne nuli.

 

Na graničnim prelazima granična policija nastaviće da primenjuje dodatne mere preduzete za sprečavanje traženja azila, prateći strogu kontrolu u pogledu verifikacije dokumentacije i podobnosti za putovanje u zemlje EU, kao i kontrole.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Profimedia) 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...