MAJKA IZ PAKLA: Nemica terala zdravu decu da sede u invalidskim kolicima i da glume da su teško bolesna! Uspela je da ojadi državu za 140.000 evra! (FOTO)
Foto: Profimedia

horor

MAJKA IZ PAKLA: Nemica terala zdravu decu da sede u invalidskim kolicima i da glume da su teško bolesna! Uspela je da ojadi državu za 140.000 evra! (FOTO)

Planeta -

Nemica Majke B. (49), koja je optužena za zlostavljanja štićenika i prevaru, lagala je službe za zdravstveno osiguranje i državne institucije da je četvoro njene dece teško obolelo i na taj način neosnovano podigla 140.000 evra socijalne pomoći.

Njena priča o bolesnoj deci kojoj je neophodna nega izazvala je sažaljenje javnosti širom Nemačke, nakon što se pojavila u nekoliko televizijskih emisija, u kojima je pričala o problemima s kojima se navodno svakodnevno sauočava.

Majka petoro dece, koja odgovara pred Pokrajinskim sudom u Libeku (Šlezvig-Holštajn), ne samo da je terala svoje četvoro dece od 10, 15, 17 i 18 godina da sede u invalidskim kolicima da bi na prevaru podigla socijalnu pomoć, već im je bez ikakve potrebe sama davala injekcije, otkrio je na sudu porodični lekar.

On je izjavio da su na adresu njegove lekarske prakse isporučeni lekovi protiv hemofilije u vrednosti od 100.000 evra koji su bili predviđeni za decu Majke B, iako nisu bila bolesna.

"Jedna injekcija je koštala oko 1.300 evra. Majka je stvarno davala deci te injekcije jednom nedeljno", izjavio je.

On je dodao da njenoj deci nije dijagnostikovao nikakve bolesti, ali da se majka sama snalazila za specijalističke preglede u Hamburgu, Hanoveru, Magdeburgu i Diseldorfu, gde su joj očigledno prepisivali lekove protiv hemofilije.

Njena najstarija ćerka (27) izjavila je na sudu da je majka ubedila decu da će se "još više razboleti ako ne budu sedeli u invalidskim kolicima".

Prema njenim rečima, sedeli su u kolicima "kad god su dolazili veštaci i drugi ljudi. Govorila im je da naročito tada treba da se pretvaraju da su bolesni", rekla je devojka koja se iselila iz porodičnog doma još 2013. ili 2014. godine.

Prema rečima svedoka i veštaka, sve četvoro dece je zdravo kao dren i nisu im bila potrebna invalidska kolica.

"Deca su se grudvala napolju i bila su veoma živahna. Pentrala su se na drveće od četiri metra, što sam im, naravno, branila", izjavila je jedna vaspitačica.

Kurir.rs/Bild.de

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja