ČUDNO OKRUGLO KAMENJE IZRONILO NAKON URAGANA DORIJAN: Kada su shvatili šta su našli u šetnji plažom, nisu mogli da veruju! (VIDEO)
Foto: Youtube prtscr / News 19 WLTX

topovska đulad iz građanskog rata

ČUDNO OKRUGLO KAMENJE IZRONILO NAKON URAGANA DORIJAN: Kada su shvatili šta su našli u šetnji plažom, nisu mogli da veruju! (VIDEO)

Planeta -

Ostavljajući za sobom uglavnom pustoš i ogromnu štetu, uragan Dorjan uspeo je nekog i pozitivno da iznenadi.

U naletu ovog opasnog uragana i poplavam akoje je doneo, stradalo je za sada već 44, a mnoge porodice ostale su ne samo bez krova nad glavo već i bez svega što su u životu imali.

Ipak, postoje i oni koji znaju da nakon velikih oluja postoji mogućnost da nađu neke vredne predmete, te odmah po prestanku opasnosti kreću u "lov na blago" po plažama.

Među njima su Aron Latin i njegova devojka koji su na plažu krenuli bez metal detektora ili bilo koje druge opreme za traženje "blaga".

Imali su sreće i naišli su na neko "čudno okruglo kamenje", ni ne sluteći da su zapravo našli topovsku đulad iz vremena Građanskog rata.

"Najpre smo mislili da je reč o nekakvom okruglom kamenu, ali što smo ga više posmatrali bilo je jasnije da je nešto mnogo više", rekao je Aron.

Našli zu dva đuleta u pesku pored gomile granja i stabala koje je iščupao uragan.

Iako su mnogi na ovu plažu u Južnoj Karolini došli opremljeni za traganje za artefaktima vrednostima koje bi uragan mogao da donese na kopno, Aron ističe da su in i njegov adevojka imali sreće i pronašli važne istorijske predmete "goloruki".

foto: AP / Charleston County Sheriffs Office

Inače, gotovo na istom mestu na ovoj plaži, gde je nekada postojalo i utvrđenje, nađeno je još ovakve đuladi iz iztog perioda nakon razornog uragana Metju, 2016. godine.

Kurir.rs

Foto: Youtube prtscr / News 19 WLTX

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track