HUTI PRETE: Napašćemo opet  saudijsko naftno postrojenje! Stranci, bežite odatle! (VIDEO)
Foto: AP

NOV NAPAD

HUTI PRETE: Napašćemo opet saudijsko naftno postrojenje! Stranci, bežite odatle! (VIDEO)

Planeta -

DUBAI - Jemenski pobunjenici Huti, koji su preuzeli odgovornost za napad na saudijsko postrojenje za proizvodnju nafte "Aramko", upozorili su da je to postrojenje i dalje meta i da može ponovo biti napadnuto.

Navodeći da postrojenje, koje je u subotu pretrpelo veliku štetu u napadu dronovima, može u svakom trenutku biti ponovo napadnuto, Huti su upozorili strance da napuste taj deo Saudijske Arabije.

Napadi na postrojenje "Aramko" izvedeni su dronovima sa normalnim i džet motorima, napisao je portparol jemenskih Huta na Tviteru. On je pozvao Saudijsku Araniju da obustavi agresiju i blokadu Jemena.

Pripadnici grupe Huti u Jemenu u subotu su preuzeli odgovornost za napade dronovima na pogone Saudi Aramko kompanije. Oni su upotrebili deset dronova za napade na naftne pogone i obećali su da će proširiti napade na Saudijsku Arabiju koja predvodi koaliciju protiv Huta u Jemenu.

Saudijska Arabija saopštila je da su na dva velika postrojenja u toj zemlji, za preradu nafte Aramko i na naftnom polju Hurais, izvedeni napadi dronovima, koji su izazvali požare.

Za ovaj napad SAD optužuju Iran.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track