LEPOTOM DO BELE KUĆE: Demokrata Džo Bajden imao niz plastičnih operacija pre ulaska u trku za nominaciju, hirurzi zgroženi kako su LOŠE IZVEDENE ! (VIDEO)
Foto: EPA

bruka

LEPOTOM DO BELE KUĆE: Demokrata Džo Bajden imao niz plastičnih operacija pre ulaska u trku za nominaciju, hirurzi zgroženi kako su LOŠE IZVEDENE ! (VIDEO)

Planeta -

Ožiljci na licu najjačeg demokratskog kandidata za predsednika SAD Džoa Bajdena rezultat su operacije koja je izvršena pre nego što je pokrenuo predsedničku kampanju 2020. godine, kažu vodeći plastični hirurzi.

U neposrednoj blizini, veliki vertikalni ožiljci koji počinju na vrhu spoljne strane njegovog ušnog kanala do otprilike santimetar ispod režnja mogu se videti sa obe strane lica bivšeg potpredsednika. Odvojeni vodoravni ožiljci protežu se od njegovog uveta do gornjeg dela vrata.

Ti ožiljci, prema rečima plasničnih hirurga koji su pregledali Bajdenove fotografije, posledica su ritidektomije - koja ke pouznatija kao zatezanje lica. Tokom postupka, kako kažu hirurzi, urađeni su tezovi pored Bidenovih ušiju i iza njegove lobanje, uklanjajući suvišnu kožu i stvarajući stegnuti izgled.

"Oh, on je imao zatezanje, nema sumnje", rekao je vodeći hirurg dr Artur Prri, koji je takođe vanredni profesor na Medicinskom fakultetu Kolumbika.

Opisao je veličinu Bajdenovih ožiljaka kao "neverovatne" i "prilično nedavne." Rekao je: "Ožiljci dolaze predaleko od njegovog uha. To je vrlo teško ispraviti."

"Problem sa Bajdenovom operacijom je taj što je očigledna", rekao je dr. Kep Lesne, ugledni njujorški kozmetički hirurg, koji je navodno konsultovao i Hilari Klinton.

Lesne je opisao kako javne ličnosti obično planiraju operacije dve do tri godine pre nego što se očekuje da budu pod reflektorima, tako da lekar može da proceni kako bi potencijalni ožiljci izgledali pod osvetljenjem. Muškarcima su potrebne različite hirurške tehnike jer obično ne nose šminku osim kad su na televiziji.

Neko poput Bajdena, rekao je Lesne, imao bi nekoliko sledećih postupaka kako bi minimizirao ožiljke. Iz bilo kog razloga, čini se da je Bajden zanemaren.

Već decenijama, očigledno je da je Biden bio podvrgnut drugim kozmetičkim procedurama na kosi, zubima i licu. Jedan vodeći hirurg potvrdio je za Vašington Egzaminer da je dodavo kosu bivšem potpredsedniku. Već 1987. godine novinar je upitao Bajdena da li je izvršio transplantaciju kose. On je odgovorio: "Pogodi. Moram da čuvam neku misteriju u svom životu."

Ružičast ožiljak, prema dpktorima, ukazivao je na to da se postupak desio pre šest meseci do dve godine. Takođe je primetio da još uvek postoji višak kože, kolokvijalno nazvan "ćureći vrat", ispod Bajdenove brade, što se obično brzo popravlja.

Bajden nije prvi demokrata koji je ovo uradio. Navodno je i Hilari Klnton pre predsedničle trke 2016. godine se podvrgla nizu plastičnih operacija.

Kurir.rs/Washington Examiner Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja