NEPREGLEDNO ČELIČNO MORE: Zajedničke vojne vežbe Kine, Rusije i Indije pokazale veliku moć tri zemlje! Učestvuje 128.000 vojnika sa 20.000 oruđa! (VIDEO)
Foto: Screenshot

efikasno

NEPREGLEDNO ČELIČNO MORE: Zajedničke vojne vežbe Kine, Rusije i Indije pokazale veliku moć tri zemlje! Učestvuje 128.000 vojnika sa 20.000 oruđa! (VIDEO)

Planeta -

Rusija je pokrenula veliku vojnu vežbu zajedno s Kinom, Indijom i drugim zemljama, koja obuhvata manevre od Kaspijskog mora do centralne Azije

U vežbi "Centar 2019", koja je počela u ponedeljak, učestvuje oko 128.000 vojnika sa više od 20.000 komada borbene tehnike, a održava se u južnoj Rusiji i centralnoj Aziji.

Ruskim vojnicima pridružili su se vojnici iz Kine, Indije i Pakistana, zajedno sa vojnim osobljem iz četiri zemlje centralne Azije - Kazahstanom, Tadšikistanom, Kirgizijom i Uzbekistanom.

Glavni borbeni tenkovi T-72 i različita oklopno-borbena vozila, kao i helikopteri Mi-24 raspoređeni su radi uvežbavanja odbijanja neprijateljskih napada. Ruska vojska takođe koristi balističke rakete kratkog dometa "Iskander", dizajnirane za uništavanje bunkera i uništavanje terorističkih skrovišta. Ciljeve pronalazi nova ruska bespilotna letelica "Orlan-10".

U međuvremenu, više desetina brodova vežba dejstvo po vazdušnim ciljevima

u Kaspijskom moru.

Kina učestvuje sa više od 1.600 vojnika, zajedno sa tenkovima i strateškim bombarderima. Vežba je usmerena na poboljšanje "sveobuhvatnog strateškog partnerstva" sa Rusijom, izjavio je tokom ceremonije otvaranja komandant kineskog kontingenta general-potpukovnik Liu Ksiaovu.

Nju Delhi je poslao nekoliko stotina vojnika na vežbu, koja se odvija usled obnovljenih tenzija između Indije i Pakistana zbog spornog Kašmira.

Svi ciljevi vežbe su ispunjeni, te je dobila "pozitivnu ocenu" predsednika Vladimira Putina, koji je posetio pripadnike vojske u Orenbuškoj oblasti koja graniči sa Kazahstanom, rekao je portparol Kremlja, Dmitrij Peskov.

Kurir.rs/Vostok

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track