GVAIDOV NAJBOLJ PRIJATELJ NARKO-BOS: Vlasti Venecuele objavile šokantne fotografije  opozicionara sa putovanja u Kolumbiju (VIDEO)
Foto: Screenhsot

sumnjivo

GVAIDOV NAJBOLJ PRIJATELJ NARKO-BOS: Vlasti Venecuele objavile šokantne fotografije opozicionara sa putovanja u Kolumbiju (VIDEO)

Planeta -

Venecuelanska vlada objavila je navodni dokaz povezanosti opozicionog lidera Huana Gvaida sa ozloglašenim kolumbijskim narko-bosovima i paravojnim vojnicima.

U petak, ministar za komunikacije i informisanje Venecuele Horge Rodrigez otkrio je video snimak na kome je Gvaido sa članovima Los Rastrojos kriminalnog sindikata i paravojne grupe, a snimak je nastao tokom njegovogputovanja u Kolumbiju u februaru. Na snimcima se vidi nasmejani Gvaido kako pozira sa navodnim članovima kartela i kreće pored njih u kolima prema helikopteru.

Rodrigez je tvrdio da je kartel olakšao Gvaidovo putovanje, uključujući i njegove sastanke sa kolumbijskim rukovodstvom, koje mu otvoreno pruža podršku. Kolumbijska nevladina organizacija prethodno je objavila fotografije lidera opozicije s navodnim gangsterima, a slične slike kasnije su objavljene u Venecueli.

Tokom brifinga u petak, Rodrigez je pokazao još jednu grupu sličnih fotografija Gvaida kako pozira i grli razne ležerno obučene muškarce, koje venecuelanska vlada identifikuje kao članove Los Rastrohosa.

Među ljudima koji su fotografisani sa Gvaidoom je i Ivan Poso Pedrozo, zvani „Nandito“, zadužen za logistiku i finansije kartela. U septembru ga je zarobila Venecuela u blizini kolumbijske granice.

Vlada je objavila snimak ispitivanja, u kojem je Pedrozo priznao da je organizovao Gvaidovo putovanje u Kolumbiju. Gangsteri su planirali da započnu nerede duž granice kao mamac, dok su krijumčarili Gvaida u Kolumbiju, rekao je Rodrigez. Takođe je tvrdio da su snimali i zadržavali fotografije sa opozicionim liderom kao "polisu osiguranja" kako bi kartel mogao da ucenjuje političara ako dođe na vlast u Venecueli.

Gvaido je negirao dobijanje pomoći od kriminalaca i rekao da su njegovi članovi među stotinama ljudi s kojima je pozirao za selfije tokom prelaska granice. Dalje je odbacio Rodriguzove navode kao „lažne vesti“ koje je vlada proširila kako bi ga ocrnila.

Kurir.rs/RT

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track