STRAŠNO NASILJE U HONGKONGU: Demonstranti uništili železničku stanicu, pa navalili na tržni centar! Policija bacila suzavac! (VIDEO)
Foto: AP

GAZE SVE PRED SOBOM!

STRAŠNO NASILJE U HONGKONGU: Demonstranti uništili železničku stanicu, pa navalili na tržni centar! Policija bacila suzavac! (VIDEO)

Planeta -

HONGKONG - Hongkonška policija hzpotrebila je suzavac u oblasti Ša Tin da bi rasterala demonstrante koji su upali u lokalni tržni centar.

Prethodno su isti demonstranti demolirali obližnju železničku stanicu, koja je zatvorena.

Hongkoška policija zauzela je ranije danas pozicije na glavnoj železničkoj stanici na putu ka aerodromu, kako bi sprečila da antivladini demonstranti ponovo ugroze vazdušni saobraćaj, posle divljanja demonstranata na ulicama te kineske teritorije protekle noći.

Demonstranti su već vandalizovali aerodrom kad su blokirali salu za dolaske, prilazne hodnike, palili vatre na ulicama obližnjeg grada Tung Čung i razbili tamošnju stanicu metroa. Juče su zapalili kinesku zastavu, a policija je upotrebila suzavac kako bi ih rasterala.

Pogledajte kako su pretukli građanina koji ne učestvuje u protestima, a naišli su na njega:

Policija je saopštila da su neki demonstranati bacali na snage reda Molotovljeve koktele tokom marša u Tuen Munu, distriktu na severozapadu grada.

Protest je bio relativno mali u odnosu na prethodne demnostracije koje se održavaju svakog vikenda od juna meseca.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track