OVO SU SVE EL ČAPOVE ŽENE: Jednu je kidnapovao pa oženio, drugu mu ubili, a sadašnju varao sa političarkom dok je bila trudna! (FOTO, VIDEO)
Foto: AP

svet kriminala

OVO SU SVE EL ČAPOVE ŽENE: Jednu je kidnapovao pa oženio, drugu mu ubili, a sadašnju varao sa političarkom dok je bila trudna! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

U Meksiku postoji nepisano pravilo da što je supruga mafijaša atraktivinija, to je on jači u hijerarhiji. Zato se često govori da se izbori za miss organizuju baš da bi mafijaški bosovi našli svoje lepotice.

Zato i jeste dug popis žena mafijaša koje su svojevremeno dobile krunu i lentu, u kartelu Sinaloa to je gotovo i pravilo. Vrhuška kartela odreda je u braku s misicama. Najslavnija od svih žena Sinaloe, je supruga najozloglašenijeg mafijaškog bossa Hoakima Guzmana El Čapa. Ema Koronel Aispuro, klasični je primer lepotice u svetu mafije. Ipak, njeza lenta nije jedino što ju je dovelo do ovog sveta. Njen otac bio je uzgajivač marihuane i opijuma, njen ujak, koji je ubijen u mafijaškom obračunu, bio je član Sinaloe i El Čapov saradnik, tako da se odmalena kretala u ovim krugovima.

Sudbonosni trenutak dogodio se 2006. kad je na takmičenju lepote u meksičkom gradu Durangu zapala za oko velikom bosu. Imala je tada tek 17 godina, on je bio čak 32 godine stariji od nje, a osvojio ju je, kako je rekla, "svojim načinom komunikacije, i načinom na koji se odnosio prema meni, kako smo od prijatelja postali nešto više". Usput, El Čapo je od 2001. bio u begu a uspešno će se kriti do 2014. godine.

EL Čapo i i Ema dobili su blizance 2012. godine, a većinu braka proveli su odvojeno – delimično zbog njegovog boravka u zatvoru, delimično zbog skrivanja od američkih i meksičkih vlasti. Nakon zadnjeg hapšenja i izručenja SAD-u Emi je zabranjeno da ga posećuje, tek ga je mogla videti na saslušanjima, posle i na suđenjima.

Ema Koronel Aispuro
Ema Koronel Aispurofoto: EPA

Ema je na suđenja ipak dolazila doterana, ali u skladu sa kodeksom - decentno. Podigla je prašinu radi nekih objava na Instagramu, međutim odbacila je nagađanja da je to ona sama objavila. Potvrdila je da su fotografije autentične i naglasila kako ona ne koristi društvene mreže. Kako je El Čapo osuđen na doživotni zatvor, sasvim je jasno da njena budućnost sa njim - osim činjenice da odgaja njegovu decu – ne postoji, a prema postojećim restrikcijama čak ne može ni da ga vidi.

Ali, treba reći da ni za vreme braka sa El Čapom nije bila njegova jedina. Pokazalo se to i tokom suđenja kada je i ona kao supruga slušala svedočenje njegove ljubavnice, Lucero Sančez. Osim ljubavnog, Lucero je s bosom imala i poslovni odnos, za njega je kupovala i prodavala "ozbiljne" količine marihuane.

Sančez je, inače, bila i zastupnica u okrugu Sinaloa pa je i političku karijeru vezala uz El Čapa. Dok je još službeno bila u politici to je demantovala, ali pokazalo se vremenom da je upravo on otac njenog sina.

Da stvari budu gore po El Čapov moral, vezu s Lucero je započeo u vreme kad mu je supruga bila trudna, a njihov ljubavnički odnos imao je uspone i padove. "Nekad sam ga volela, nekad ne" , bio je komentar ljubavnice tokom suđenja.

Iako je i tokom suđenja pustila suzu za svog ljubavnika, ona je bila jedan od svedoka koji su u zamenu za manju kaznu pristali da svedoče protiv El Čapa. Njoj je pak suđeno zbog pranja novca i distribuiranja droge.

El Čapo je, zanimljivo, svoju prethodnu ljubav pronašao iza rešetaka. Zvala se Zulema Julia Hernandez, a upoznao ju je u strogo čuvanom zatvoru Puente Grande. Naravno, zajedničko s Emom je bilo to da je i ona bila lepotica iz Sinaloe koja je u braku s Guzmanom uživala u svim čarima glamuroznog života mafijašice.

Ipak, završila je tragično. U decembru 2008. godine njeno telo pronađeno je u prtljažniku automobila. Obdukcija je pokazala da je pre smrti bila mučena, najverovatnije je uzrok smrti bilo gušenje, mada je u nju ispaljeno i nekoliko metaka. Na više mesta na njenom telu urezano je bilo slovo 'Z', što je bio znak da je ubicu unajmio rivalski kartel, 'Los Zetas'.

To doba pokazalo se posebno opasnim po žene u svijetu mafije.

"Godinama su postojali kodeksi. Porodica je bila poštovana. Ali, sada su svi kodeksi slomljeni, sve više žena bude ubijeno", prokomentarisao je anonimni meksički novinar američkim medijima situaciju tokom prošle decenije.

A iz tog vremena, kad su se kodeksi još poštovali, u El Čapovom životu tri žene imale su posebnu ulogu. Prvi put je uplovio u bračnu luku kao 20-godišnjak, a njegova izabranica bila je godinu mlađa Marija Alehandrina.

Venčali su se 1977., a s njom je dobio troje dece. O njoj se danas ne zna puno, osim da je na američkoj "crnoj listi".

Drugu suprugu, Griseldu Guadalupe Lopez, upoznao je tokom 80-ih. S njom je dobio četvoro dece, a za nju se pretpostavlja da je i sama bila "zaposlena" u Sinaloi. Uprkos tome, uporno tvrdi da svojoj deci neće dopustiti da se bave poslom poput svog oca.

"Nije njihova krivica što su deca Guzmana" tvrdila je, iako je jedan od njenih sinova stradao u pucnjavi, a drugi se našao na američkoj "crnoj listi".

Ali, najmisterioznija je sudbina bankarke pod imenom Estela Pena. El Čapo je bio toliko oduševljen njom da kruži priča kako je unajmio avion da bi zasuo njenu kuću cvećem, ali ona ga je ignorisala. Odbijeni mafijaš nije odstajao, tako da je Estela bukvalno bila oteta. Tri meseca kasnije su se venčali, što je bila ujedno i posljednja informacija o njoj.

(Kurir.rs/100posto.hr/Foto ilustracija: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track