SVETU PRETI APOKALIPSA CRNOG LABUDA: Najpoznatiji stručnjaci za bezbednost na hitnom sastanku o ovoj pretnji (VIDEO)
Foto: Profimedia

opasno

SVETU PRETI APOKALIPSA CRNOG LABUDA: Najpoznatiji stručnjaci za bezbednost na hitnom sastanku o ovoj pretnji (VIDEO)

Planeta -

Svet je na ivici apokalipse "crnog labuda", upozoravaju stručnjaci za bezbednost.

Stručnjaci za globalnu bezbednost spremni su da danas razgovaraju o takozvanim „događajima sa crnim labudom“ u poverljivim razgovorima.

Događaj crnog labuda je nepredviđeni događaj koji može imati katastrofalne posledice po planetu.

Stručnjaci iz Nemačke i SAD će sutra raspravljati o ovom riziku u prisustvu ruskih, jermenskih i drugih delegata na Svetskom kongresu za informacione tehnologije.

Na tribini će biti ekspert za nacionalnu bezbednost i autor Ričard Klark, koji je upravljao hitnim postupcima Bele kuće tokom terorističkih napada 11. septembra.

Uoči razgovora, organizatori su rekli: „Došlo je vreme da se zapitamo: radimo li vrste tvrdoglavih procena ranjivosti koje su neophodne za naše sve složenije i krhke infrastrukturne sisteme?

Kako gradimo tehnološke i ljudske sisteme otporne na greške koji nam mogu izdržati ili nam pomoći da se bolje oporavimo od katastrofalnih kvarova izazvanih događajima„ crnog labuda“ i „savršene oluje “?

Kako pametno upravljati rizikom u svetu iznenadnih, nepredvidivih i nepredvidivih pretnji?“.

Panel će raspravljati o tome kako će se svetski internet i sistemi veštačke inteligencije nositi u slučaju crnog labuda.

„Uzimamo zdravo za gotovo da će ovi tehnološki sistemi nastaviti da funkcionišu bez prekida.

Ali nikada nisu bili toliko izloženi i ranjivi kao danas, što predstavlja egzistencijalnu pretnju za svaki nivo društva, od nacionalne, pokrajinske i lokalne samouprave, poslovnih preduzeća, institucija civilnog društva do pojedinaca".

I upravo dok se pripremamo da udvostručimo „pametne gradove“ i „pametne nacije“, koji će ukazati na još veće pouzdanje i stres ovim mrežama, odlučili smo da se oprostimo sa „analognim“ rezervnim kopijama i neuspešnim sefovima u korist tehnoloških one postaju još više oslonjene na automatizovane sisteme", navodi se.

Kurir.rs/Daily star Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track