AUTOM JE PREGAZILA BRITANSKOG TINEJDŽERA, PA POBEGLA IZ ZEMLJE: Evo šta se zna o ženi američkog diplomate o kojoj bruji ceo svet! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia, Printscreen: Youtube/Sky News

vozila pogrešnom stranom puta

AUTOM JE PREGAZILA BRITANSKOG TINEJDŽERA, PA POBEGLA IZ ZEMLJE: Evo šta se zna o ženi američkog diplomate o kojoj bruji ceo svet! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Supruga američkog diplomate protiv koje se vodi krivična istraga zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Heri Dan (19) je En Sakulas, objavili su danas britanski mediji.

Sakulas je vozila 360 metara pogrešnom stranom puta u blizini baze u kojoj njen muž radi u Krojtonu, pre nego što je udarila u tinejdžera koji je vozio motocikl na ispravnoj strani puta. Iako je britanskim vlastima obećala da neće napuštati zemlju, Sakulas je ipak pobegla u SAD pozivajući se na diplomatski pasoš.

Mediji na ostrvu pišu da ovo nije prvi saobraćajni prekršaj u kojem je učestvovala. U svojoj domovini, kažnjena je sa 200 dolara zbog prekršaja kojim se kažnjavaju nesavesni vozači za prekršaje kao što je telefoniranje tokom vožnje ili preticanje peko pune linije.

Sakulas je majka troje dece, a trenutno nije poznato da li su deca otišla sa njom u SAD ili su ostala sa ocem u Velikoj Britaniji. Porodica ubijenog momka tražila je da razgovora sa En Sakulas.

"Ako treba, otići ćemo u Vašingon. Samo želimo da sednemo i razgovaramo sa njom. Ne razumemo kako može samo da se sedne u avion i ostavi sve za sobom, a da ni ne razgovara sa nama ili nam uputi izvinjenje", kaže Šarlot Čarls, majka Herija Dana.

Slučaj stiže do Trampa?

Britanski premijer Boris Džonson obećao je da će kontaktirati američkog predsednika Donalda Trampa ukoliko SAD ne oduzme diplomatski imunitet Sakulasovoj. Džonson je obećao da će kontaktirati i američkog ambasadora u Velikoj Britaniji i dodao da se nada da će pitanje biti "rešeno".

Ambasada SAD u Londonu nije želela da komentariše identitet vozača. Portparol ambasade rekao je medijima da se zahtevima za ukidanje diplomatskog imuniteta poklanja "pažnja na višim nivoima", ali je priznao da se to retko dešava.

Kurir.rs/Miror

Foto: Profimedia, Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja