OVA INDIJSKA PORODICA JE NAJBOGATIJA U AZIJI: Teški su milijarde dolara, žive u drugoj najskupljoj kući na svetu, imaju najmoćnije prijatelje, a o njihovim svadbama priča cela planeta! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

sve pršti od luksuza

OVA INDIJSKA PORODICA JE NAJBOGATIJA U AZIJI: Teški su milijarde dolara, žive u drugoj najskupljoj kući na svetu, imaju najmoćnije prijatelje, a o njihovim svadbama priča cela planeta! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Najbogatija porodica u Aziji je indijska porodica Ambani koja je prošle godine punila naslovne strane jednim od najraskošnijih i najskupljih venčanja u istoriji.

Ambanijevi stoje iza naftne i telekomunikacione kompanije "Rilajens industri". Bogatstvo glave porodice Mukeša Ambanija procenjuje se na 51 milijardu dolara, što ga čini 15. najbogatijim čovekom na svetu.

Njegova ćerka Ajša udala se u decembru prošle godine za Anandoa Piramala (33), sina još jednog indijskog milijardera, u svom porodičnom domu u Mumbaiju čija je izgradnja koštala milijardu dolara.

Ovako izgledaju njihovi porodični odnosi, prijateljstva, bogatstvo i luksuzan dom.

foto: AP / Ajit Solanki

PORODIČNI ODNOSI

Dirubaji Ambani preminuo je 2002. godine u 69. godini života bez testamenta. Njegova kompanija pripala je dvojici njegovih sinova, Makešu i Anilu. Braća su se sukobila oko prevlasti nad kompanijom, pa su je 2005. godine podelili. Makeš je preuzeo kontrolu nad naftom, a Anil nad građevinom i telekomunikacijama.

Anil je danas predsednik "Rilajens Grupe" i vredi 1,7 milijardi dolara, 49 milijardi manje od svog starijeg brata. Makeš je najveći akcionar svoje kompanije i u julu prošle godine je postao najbogatiji čovek Azije.

Mašek je oženjen Nitom koju su mediji 2016. godine prozvali "prvom damom poslovnog sveta Indije". Nita je predsednica dobrotvorne organizacije kompanije svog muža, a uključena je i u marketinšku strategiju firme.

Makeš i Nita imaju troje dece - Ananta, Ajšu i Akaša.

DECA

Mlađi sin Anant je uključen u poslovanje svog oca. Pre tri godine je privukao pažnju javnosti svojom neverovatnom fizičkom transformacijom nakon što je skinuo veliki broj kilograma.

Nedavno su se pojavile glasine da se verio sa ćerkom indijskog tajkuna Radikom Merčent, ali je on to negirao i zadržao svoj status "najpoželjnijeg neženje Indije".

Nakon što je završio prestižni američki koledž Braun, Akaš je postao član odbora kompanije svog oca.

Oženio je svoju srednjoškolsku ljubav Šloku, ćerku poznatog trgovca dijamantima. Njihovom venčanju u martu ove godine prisustvovao je bivši britanski premijer Toni Bler.

Akašova sestra bliznakinja Ajša završila je američki koledž Jejl i direktorka je jednog od ogranaka očeve firme. Prošle godine se udala za sina jednog od najbogatijih Indijaca na desetodnevnoj ceremoniji u svom luksuznom domu.

Više od pet hiljada gostiju zabavljala je Bijonse, a među zvanicama su bili i Hilari Klinton, Prijanka Čopra i brojne bolivudske zvezde. Nakon venčanja Ajša se odselila iz porodične kuće.

LUKSUZNA KUĆA

Izgradnja porodične kuće Ambanijevih koštala je neverovatnih milijardu dolara, što je čini drugom najskupljom kućom na svetu. Od nje je skuplja samo Bekingemska palata.

foto: AP / Rajanish Kakade

Kuća svojom neobičnom fasadom i visinom od 173 metra definitivno iskače od ostatka zgrada, ali ni upola nije interesantna spolja koliko iznutra. Svi fini enterijerski radovi inspirisani su lotosom i Suncem, a napravljeni su od luksuznih materijala, drveta, mermera, bisera i slično.

Bioskop za 50 ljudi nalazi se na vrhu kuće i ima posebnu terasu sa baštom. Postoji devet brzih liftova koji opslužuju različite spratove. Gostinske sobe imaju svoje liftove odvojene od liftova koje koristi Ambanijeva porodica. Kuća ima i snežnu sobu u kojoj se možete grudvati ili praviti Sneška Belića.

foto: Profimedia

PRIJATELJSTVA

Ambanijevima je bogatstvo donelo veze sa svetskim kraljevskim porodicama, liderima i slavnim ličnostima.

Na spisku njigovih prijatelja su princ Čarls i vojvotkinja Kamila, bivši britanski premijer Dejvid Kamerun, indijski premijer Nerandra Modi, bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton i bivši američki predsednik Barak Obama.

foto: AP / Reliance Industries Limited

Kurir.rs/Biznis Insajder

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track