RUSIJA U ŠOKU POSLE BRUTALNOG UBISTVA MALE JELIZAVETE (9): Tražili je 2 dana, a onda je njeno telo nađeno u garaži! Kada su uhapsili MONSTRUMA, masa je htela da ga linčuje! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

STRAVA I UŽAS

RUSIJA U ŠOKU POSLE BRUTALNOG UBISTVA MALE JELIZAVETE (9): Tražili je 2 dana, a onda je njeno telo nađeno u garaži! Kada su uhapsili MONSTRUMA, masa je htela da ga linčuje! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Rusija je u šoku nakon ubistva 9-godišnje Jelizavete Kiseljeve u gradu Saratovu. Devojčica je nestala u sredu 9. oktobra nakon čega je počela potraga u kojoj su učestvovale hiljade ljudi.

U noći s četvrtak na petak telo nesrećne devojčice pronađeno je u jednoj garaži na periferiji Saratova nakon čega je objavljeno da je uhapšen osumnjičeni za ubistvo.

To je izazvalo spontano okupljanje meštana u blizini Ministarstva unutrašnjih poslova u Saratovu. Demonstranti su se želeli da probiju do zgrade policije i da linčuju osumnjičenog, no jake policijske snage su ih zaustavile.

Ruski mediji pišu da je osumnjičeni za ubistvo 35-godišnji Mihail Tuvatin, kojem je 6 puta suđeno za krađu, razbojništvo i silovanje. Nakon nestanka devojčice policija je počela sveoubuhvatnu akciju provere svih osoba s krivičnom prijavama u Saratovu.

"Kada su došli do Tuvatina i pitali ga za Jelizavetu, rekao je da ne razume o čemu se radi. To je bilo sumnjivo policiji jer je drugi dan u celom okrugu trajala velika potraga za njom i bilo je nelogično da nije upoznat s njenim nestankom", izveštava Telegram.

Kad ga je policija detaljnije ispitala, 35-godišnji muškarac je priznao ubistvo i rekao da je telo devojčice sakrio u otvoru iza ormara u napuštenoj garaži koju je koristio.

Zvanična predstavnica Istražnog odbora Svetlana Petrenko objasnila je detalje tragedije na osnovu priznanja osumnjičenog.

Sve je počelo pre nekoliko meseci kada je Tuvatin otkrio napuštenu garažu, promenio bravu na vratima i preuzeo je. Devetog oktobra pored objekta je prošetala Jelizaveta Kiseljeva koja ga je upitala da li je to njegova garaža.

Tuvatin je mislio da garaža pripada njenoj porodici i rođacima, uplašio se prijave.

"Muškarac je devojčicu odvukao u garažu i počinio ubistvo", rekla je Petrnko.

Povodom smrti devojčice saučešće su izrazili Vječeslav Volodin, predsedavajući Državne dume Ruske Federacije, i Valerij Radajev, guverner Saratovske regije. Poslanik Državne dume iz regije Jevgenij Primakov zatražio je povratak smrtne kazne u Rusiji.

Mihail Isajev, gradonačelnik Saratova, na svojoj Instagram stranici obećao je pomoć porodici devojčice i izrazio uverenje da će ubica biti najstrožije kažnjen prema zakonu.

Kurir.rs/Radio Sarajevo/Telegram

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja