PUTIN PONOVO ZAPANJIO PROTIVNIKE: Imamo oružje koje probija svaku PVO, ali je to TEK POČETAK!  Evo šta sve Rusija planira da uradi! (VIDEO)
Foto: AP

otvoreno

PUTIN PONOVO ZAPANJIO PROTIVNIKE: Imamo oružje koje probija svaku PVO, ali je to TEK POČETAK! Evo šta sve Rusija planira da uradi! (VIDEO)

Planeta -

Ruski inženjeri razvili su potpuno nove protivmere za bilo koji strani raketni štit, rekao je predsednik Vladimir Putin novinarima, dodajući da je rusko postojeće naoružanje takođe unapređeno kako bi ispunilo zahteve modernog ratovanja.

"Razvijaćemo ofanzivno oružje koje će poraziti bilo koji [protivraketni] sistem", rekao je predsednik dopisniku RT-a te dodao: "Mi smo ga razvili, i to već svi do sada znaju."

Nudeći neku vrstu osnovu tehnoloških lekcija, objasnio je da su postojeći protivraketni sistemi drugih zemalja dizajnirani za gađanje neprijateljskih projektila koji „slede balističku putanju“. Ali Rusija je učinila sve što može da bude korak ispred svojih bliskih rivala, uverio je Putin.

"Ono što smo uradili je to, da smo značajno poboljšali balističke rakete i razvili novo oružje koje nema analoga u svetu."

Putin je već otkrio niz futurističkih sistema naoružanja prošle godine. Među novitetima su bila i dva hiperzvučna projektila koja su zaokupila oči svetske publike. Jedan je "Avangard", koji u sebi nosi raketu sa više bojevih glava sa velikim manevarskim sposobnostima.

Drugo zagonetno oružje bio je "Burevestnik", koji prema Putinovim rečima, ima "neograničen domet i neograničenu sposobnost manevrisanja". Trenutno prolazi dodatna testiranja.

Kurir.rs/Vostok

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track