OBJAVLJEN DRAMATIČAN SNIMAK! Pogledajte kako su spasli 3 pomorca s potonulog broda! Od hrvatskog kapetana i još 6 mornara ni traga ni glasa! (VIDEO)
Foto: Printscreen 24sata.hr

ZASAD SU SAMO ONI PREŽIVELI

OBJAVLJEN DRAMATIČAN SNIMAK! Pogledajte kako su spasli 3 pomorca s potonulog broda! Od hrvatskog kapetana i još 6 mornara ni traga ni glasa! (VIDEO)

Planeta -

Hrvatska i dalje sa strepnjom prati potragu za šibenskim kapetanom Dinom Miškićem i šestoricom članova njegove posade, na društvenim mrežama pojavio se snimak spasavanja prvih preživelih članova posade broda "Burbon rouda".

Njih trojica - Rus Igor Morozov i Ukrajinci Dmirtro Marčenko i Jevgenij Nikolov - su zasad jedini pronađeni preživeli mornari s "Burbon rouda", broda koji je potonuo 26. septembra.

Četvorica mornara su preminula, a za sedmoricom potraga još traje - među njima je i Hrvat kapetan, Dino Miškić.

Na snimku se vide trojica spasenih mornara u čamcu, a jedan se s mukom penje na brod. Svi su vidno iscrpljeni, a spasavanje je snimio filipinski član posade broda koji je pronašao brodolomce.

"Drago mi je što smo mogli da pomognemo, dali smo sve od sebe. Voleo bih da smo pronašli i ostale. Snimaka ima još, a posle ovog spasavanja nastavili smo put ka luci prema kojoj smo krenuli, objasnio je taj Filipinac za Morski.hr.

foto: Facebook/Dino Miškić

Dino Miškić, Šibeničanin kapetan "Burbon rouda"

Inače, dvojica Ukrajinaca i Rus spaseni su treći dan otkako je "Burbon roud" potonuo. Morozov je ispričao da su njiho trojica u moru proveli 24 sata držeći se rukama i nogama za prevrnuti splav za spasavanje dok su ih talasi visoki 15 metara nosili sve dalje od mesta gde je brod potonuo.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track