PRIZOR KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: Tajno snimali okrutno mučenje majmuna u laboratoriji! Vezane životinje vrište od bolova! (FOTO)
Foto: Profimedia

horor

PRIZOR KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: Tajno snimali okrutno mučenje majmuna u laboratoriji! Vezane životinje vrište od bolova! (FOTO)

Planeta -

Na internetu su se pojavili snimci okrutnog mučenja majmuna u Nemačkoj.

Snimljeni majmuni služe za testiranje otrova u laboratorijima u pokrajini Donja Saksonija na severu Nemačke.

Majmune vežu metalnim obručima i drže ih u kavezima

Na snimcima se vidi kako su majmuni testirani u užasnim uslovima - vezani su metalnim obručima i držani u malenim kavezima, gde vrište od bolova. Otkrili su ih borci za prava životinja. Osim majmuna, navodno se još testiraju i mačke, psi, kao i zečevi.

Aktivističke organizacije Soko Tieršutc i Bez okrutnosti International sprovele su tajno snimanje s jednim radnikom laboratorije.

"Životnije su još uvijek mahale svojim repovima kad su odvođene na ubijanje. Majmuni su imali najgori tretman. Radnici koji tamo rade nisu obučeni za negu životinja", rekao je Frederik Mulin iz Soko Tieršuca.

Mačke primaju do 13 injekcija dnevno

Kako piše britanski Metro, mačke u laboratorijama primaju i do 13 injekcija dnevno. Aktivisti za prava životinja pozivaju na pooštravanje zakona.

"Ispitivanje toksičnosti uključuje trovanje životinja da bi se videlo koliko hemikalija ili leka treba da nanese ozbiljnu štetu, pokušavajući da izmere koja bi doza mogla biti sigurna za ljude", upozoravaju aktivisti.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja