ČEKAO SMAK SVETA I 9 GODINA  DRŽAO DECU U PODRUMU: Najstariji sin pobegao u pab, a posle 5 piva otkrio jezivu istinu! (VIDEO)
Foto: EPA

život u izolaciji

ČEKAO SMAK SVETA I 9 GODINA DRŽAO DECU U PODRUMU: Najstariji sin pobegao u pab, a posle 5 piva otkrio jezivu istinu! (VIDEO)

Planeta -

U podrumu jedne kuće u Ruinervoldu, u Holandiji, pronađena je porodica koja je tamo živela devet godina čekajući "kraj sveta".

Otkriveno je da je tamo živeo muškarac (58) sa šestoro dece, uzrasta od 16 do 25 godina.

foto: EPA

9 godina su proveli u podrumu kuće na farmi okruženoj drvećem, a cela priča je razotkrivena kada se najstariji sin pojavio u lokalnom pabu i naručio pivo. Lokalnim meštanima je rekao da mu je potrebna pomoć, pa je pozvana policija.

Izgledao je prilično zbunjeno, a rekao je da sa porodicom živi u izolaciji do kraja sveta.

foto: EPA

"Popio je pet piva, a onda mi se poverio da je pobegao i da mu treba pomoć. Imao je dugu kosu, prljavu bradu, nosio je staru odeću. Kazao je da nikada nije išao u školu i da se nikada nije obrijao", objasnio je vlasnik paba Kris Vesterbik.

Kris Vesterbik
Kris Vesterbik foto: Youtube/Printscreen

Njihov otac prekinuo je sve kontakte sa spoljnim svetom. Preživljavali su uz pomoć povrća koje su sami uzgajali. Deca nisu imala informacije ni predstavu o spoljnom svetu niti nekim drugim osobama, mimo njih.

Tokom pretrage kuće, u ormaru u dnevnom boravku otkrili su stepenice koje su vodile u podrum.

Inače, u Ruinervoldu živi oko 3.000 ljudi, a kuća ove porodice se nalazi na obodu mesta, tako da su bili prilično izolovani.

Još se ne zna šta se dogodilo sa majkom, a otac dece je, prema nekim izveštajima, doživeo šlog, pa je već neko vreme vezan za krevet.

Istraga bi trebalo da utvrdi sve okolnosti ovog neobičnog slučaja.

Kurir.rs/BBC Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track