BRITANSKA OPOZICIJA NIJE ZADOVOLJNA NOVIM BREGZIT SPORAZUMOM: Gori je od onog koji je dogovorila Tereza Mej! Glasaćemo protiv njega! (VIDEO)
Foto: EPA

NIJE IM PO VOLJI

BRITANSKA OPOZICIJA NIJE ZADOVOLJNA NOVIM BREGZIT SPORAZUMOM: Gori je od onog koji je dogovorila Tereza Mej! Glasaćemo protiv njega! (VIDEO)

Planeta -

Britanski laburisti nisu zadovoljni novim sporazumom o Bregzitu i smatraju ga "čak i gorim" od onog što je postigla bivša premijerka Tereza Mej.

"Nismo zadovoljni sa ovim sporazumom i glasaćemo protiv njega", poručio je u Briselu Džeremi Korbin, lider Laburističke partije, najveće opozicione stranke u Britaniji, prenosi Rojters.

Korbin je u saopštenju naveo da "sudeći prema onom što znamo, izgleda da je premijer (Boris Džonson) ispregovarao još gori sporazum od Tereze Mej, koji je velikom većinom odbačen", navodi AP.

Velika Britanija i Evropska unija su se usaglasile o novom sporazumu o Bregzitu, izjavio je predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker.

"Tamo gde postoji volja, tamo ima i sporazuma - postigli smo ga! To je fer i izbalansiran sporazum za EU i Britaniju koji svedoči o našoj posvećenosti da se pronađe rešenje", rekao je Junker.

Predlažem da sporazum bude potvrđen na samitu EU, rekao je on.

Britanski premijer potvrdio je da postizanje sporazuma.

"Imamo odličan novi sporazum koji ponovo vraća kontrolu", rekao je britanski premijer Boris Džonson.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja