Najnovije vesti

ERDOGAN ZAPENIO: Ako se ne ispune obećanja, nastavićemo da gazimo Kurde u Siriji!
Foto: EPA / Turkish Presidency

pretnja

ERDOGAN ZAPENIO: Ako se ne ispune obećanja, nastavićemo da gazimo Kurde u Siriji!

Planeta

"Ukoliko se ne ispune obećanja koja su data Turskoj, mi nećemo čekati kao ranije, već ćemo nastaviti operaciju po isteku roka koji smo dali. Ukoliko se dogovor ispoštuje, ispoštuje, a ukoliko ne, od prvog minuta posle isteka roka od 120 sati nastavićemo da gazimo glave kurdskih snaga", rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

On je istakao i kako će s ruskim kolegom Vladimirom Putinom razgovarati o situaciji u Siriji, uključujući i to što su snage odane režimu sirijskog predsednika Bašara al Asada uz pratnju ruske vojske ušle u neka područja koja su unutar pojasa u kojem Turska sprovodi operaciju “Izvor mira“.

On je oštro kritikovao "propagandu i širenje dezinformacija" o operaciji koju turske snage vode pa je istakao da je od početka “Izvora mira“ Turska bila na udaru krajnje prljave propagande u kojoj su pale maske pale, pa se videlo ko je ko.

Podsetimo, delegacije Turske i SAD su, u četvrtak, postigle dogovor o pauziranju operacije na 120 sati kako bi se omogućilo povlačenje kurdskih snaga.

Delegacije predvođene turskim predsednikom i američkim potpredsednikom Majklom Pensom dogovorile su da Turska uspostavi sigurnu zonu duž pograničnog pojasa u Siriji širine od 32 kilometra.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...