DŽONSON VIŠE NE ZNA GDE UDARA, EU SLUĐENA! Tražio od Brisela odlaganje Bregzita, pa odmah zatim poslao poruku da se protivi tome!
Foto: AP

TROSTRUKA LIČNOST?

DŽONSON VIŠE NE ZNA GDE UDARA, EU SLUĐENA! Tražio od Brisela odlaganje Bregzita, pa odmah zatim poslao poruku da se protivi tome!

Planeta -

LONDON - Boris Džonson poslao je sinoć nepotpisano pismo EU tražeći odlaganje Bregzita, ali odmah zatim i drugu poruku u kojoj ističe da on ne želi produženje roka.

Džonson je, zapravo, poslao Briselu tri dokumenta - fotokopiju nacrta teksta zakona prema kojem je dužan da zatraži odlaganje, propratno pismo koje je napisao službenik navodeći da je Džonson bio primoran da pošalje pismo, kao i poruku Džonsona u kojoj ističe da ne želi bilo kakvo produženje roka, prenose svi britanski mediji.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk potvrdio je da je iz Londona stigao zahtev o odlaganju Bregzita, navodeći da sada slede konsultacije sa liderima EU.

"Zahtev za produženje je upravo stigao. Sada ću započeti konsultacije sa EU liderima o tome kako će se reagovati", napisao je Tusk na Tviteru.

Britanski poslanici glasali su juče za predlog kojim se povlači podrška sporazumu o Bregzitu Džonsona dok on ne bude formalno ratifikovan, a taj korak obavezao je britanskog premijera da zatraži od EU odlaganje Bregzita.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track