ISPOVEST BIVŠE DEVOJKE TEDA BANDIJA POSLE 40 GODINA: Opisala je kako se zaljubila u najgoreg serijskog ubicu ikada! Hemija među nama je bila neverovatna, a onda je i mene pokušao da ubije! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

osuđen je za 30 ubistava

ISPOVEST BIVŠE DEVOJKE TEDA BANDIJA POSLE 40 GODINA: Opisala je kako se zaljubila u najgoreg serijskog ubicu ikada! Hemija među nama je bila neverovatna, a onda je i mene pokušao da ubije! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Elizabet Kendal (Elizabet Klopfer), bivša devojka serijskog ubice Teda Bandija, u novom dokumentarnom filmu na kanalu Amazon Prajm otkrila je posle 40 godina, kako je izgledao njihov odnos i kako je pomogla da bude priveden pravdi.

Ona je takođe najavila obnovljeno izdanje memoara iz 1981. godine, u kojima opisuje zastrašujuće detalje iz perioda života koji je provela pored masovnog ubice.

Knjiga "Princ fantom: Moj život s Tedom Bandijem" posvećena je Elizabetinoj romansi s Bandijem, koji je sedamdesetih godina silovao i ubio više od 30 žena.

Iako je Elizabet prva prijavila Bandija policiji, tvrdi da godinama nije znala ništa o monstruoznim zločinima svog dečka, koga je upoznala u restoranu u Sijetlu oktobra 1969. godine. Elizabet je tada već bila razvedena i sama je podizala ćerkicu Moli.

"Hemija između nas je bila neverovatna", napisala je u memoarima.

Priznaje da je bio veoma zgodan i da je već sebe videla u braku sa njim i zamišljala kako će im se zvati deca. Tu noć su proveli zajedno, a on joj je spremio doručak, da bi je sledećeg vikenda odveo u Vankuver.

Kako je vreme odmicalo, tako je Elizabeta počela da primećuje neobične stvari u vezi s novim dečkom. Jednom je u fioci, među njegovim stvarima, našla ženski donji veš i gips.

"Ako ikada nekome nešto ispričaš o tome, rascopaću ti glavu", rekao joj je.

Šest meseci nakon što su se upoznali, izvadili su potvrdu koja im je bila neophodna za venčanje, da bi je Bandi pocepao u besu pošto su se posvađali na povratku iz suda. Tri godine nakon što su se sreli, Elizabet je saznala da nosi njegovo dete, što ju je "uznemirilo".

"Oboje smo znali da potomstvo u tom trenutku ne dolazi u obzir", napisala je.

"On je te jeseni trebalo da započne studije prava, a ja sam morala da radim da bih ga izdržavala. Bila sam uznemirena. Znala sam da moram da prekinem trudnoću što pre. Ted je, međutim, bio zadovoljan sobom. Napravio je dete", piše Elizabet.

Iako nikada nije bio nasilan prema njoj, Elizabet otkriva da je i te kako umeo da je povredi izlivma besa i okrutnim izjavama.

Negde u to vreme, lokalni mediji izveštavali su o čoveku po imenu "Ted", koji vozi "folksvagen" i koji je počinio užasne zločine. Jednog dana, objavljeno je da mu je ruka bila u gipsu, a Elizabet se setila gipsa u fioci i prvi put posumnjala.

Avgusta 1974. stupila je u vezu s policijom u Sijetlu. Rekla im je da je našla štake u sobi svog dečka koje izgledaju isto kao i one korišćene u poslednjem napadu.

"Imamo previše posla da bismo vodili razgovore s devojkama", rekli su joj.

Baš u vreme kad se Bandi, nekoliko meseci kasnije, preselio u Jutu, u toj državi je porastao broj sumnjivih nestanaka. Elizabet je ponovo pozvala policiju, ali su joj rekli da je Bandi oslobođen sumnje.

U martu 1976. najzad je uhapšen zbog pokušaja otmice Kerol Daronč. Tokom suđenja, Bandi i Elizabet su bili u kontaktu, o čemu svedoči strastvena ljubavna prepiska. Elizabet ga je posetila, a on ju je uveravao da je nevin. Poverovala mu je.

Dok su se nizala ubistva za koja je bio optužen, Elizabet ga je pitala da li je pokušao i nju da ubije, a on joj je priznao da je jednom prilikom zapušio dimnjak i stavio peškir pod vrata kako bi se ugušila dok je spavala, ali da se ona probudila usled napada kašlja.

Bandi je osuđen za 30 ubistava, a posle dva pokušaja bekstva iz zatvora pogubljen je 1989. godine.

Elizabet je do sada živela relativno mirnim životom, daleko od očiju javnosti, ali je odlučila da progovori pred kamerama u dokumentarnom filmu na kanalu Amazon Prajm. Serija iz pet delova nosi naziv "Ted Bandi: Kako sam se zaljubila u ubicu", a biće emitovana 2020. godine.

Kurir.rs/Miror

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja