AL BAGDADIJEVA ŽENA OTKRILA PUNO INFORMACIJA O ISLAMSKOJ DRŽAVI: Nakon što su je Turci uhapsili ispričala je sve tajne džihadista! (FOTO, VIDEO)
Foto: AP

ispričala sve

AL BAGDADIJEVA ŽENA OTKRILA PUNO INFORMACIJA O ISLAMSKOJ DRŽAVI: Nakon što su je Turci uhapsili ispričala je sve tajne džihadista! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Supruga poginulog lidera Islamske države Abu Bakr Al Bagdadija otkrila je "puno informacija" o "unutrašnjem radu" džihadističke grupe nakon što je zarobljena prošle godine, rekao je turski zvaničnik.

Zvaničnici su rekli da je žena ubijenog vođe identifikovala sebe kao Ranija Mahmud, ali da je u stvari Asma Favzi Muhamed Al Kubajsi.

Rekla je da je Al Bagdadijeva "prva supruga", koji je ubijen u američkom napadu prošlog meseca. Kako prenosi AP, Al Bagdadi je imao četiri žene.

AFP je preneo da je žena uhapšena 2. juna 2018. godine u turskoj provinciji Hataj u blizini sirijske granice, zajedno sa još 10 osoba, uključujući Bagdadijevu ćerku, koja se identifikovala kao Leila Jaber.

foto: Profimedia

Veza porodice potvrđena je uz pomoć DNK uzorka, koji su obezbedile vlasti Iraka, prenose danas mediji.

"Otkrili smo njen pravi identitet prilično brzo. U tom trenutku je iznela dobrovoljno puno informacija o Bagdadiju i unutrašnjem delovanju ISIS-a. Potvrdili smo mnoge stvari koje smo već znali. Takođe smo dobili nove informacije koje su dovele do niza hapšenja", rekao je zvaničnik.

Visoki turski zvaničnik rekao je za CBS Njuz da se zatočenici drže u centru za deportaciju u Turskoj.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u sredu je prvi put otkrio da je Al Kubajsi uhapšena.

"Uhvatili smo njegovu ženu - danas sam to rekao prvi put - ali nismo napravili veliku buku oko toga", izjavio je Erdogan u sredu.

Dodao je kako su takođe zarobili njegovu sestru i zeta.

Pre dva dana u raciji turskih bezbednosnih snaga na severozapadu Sirije uhapšena je starija sestra ubijenog lidera Islamske države Abu Bakra el-Bagdadija, a zvaničnici veruju da bi ona mogla da pruži značajne informacije o toj terorističkoj organizaciji.

Agencije navode da se malo toga zna o sestri Bagdadija, koja je poznata kao Rasmija Avad (65).

Avad je uhapšena tokom racije u ponedeljak uveče.

Kurir.rs/CBS njuz/AFP

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja