BRITANSKOG TURISTU POJELA AJKULA NA MADAGASKARU: Otišao je da pliva i nestao, a onda je njegova ruka pronađena u utrobi morskog psa!
Foto: Profimedia

horor

BRITANSKOG TURISTU POJELA AJKULA NA MADAGASKARU: Otišao je da pliva i nestao, a onda je njegova ruka pronađena u utrobi morskog psa!

Planeta -

U utrobi tigrastog morskog psa dugačkog nešto više od tri metra je pronađena ruka britanskog turiste. Na ruci se još uvek nalazio pokojnikov venčani prsten koji je njegova udovica prepoznala. Još se čeka na rezultate DNK analize kako bi se bez ikakve sumnje mogao potvrditi identitet žrtve.

Nastradali, 44-godišnjak iz Škotske, je sa suprugom letovao na francuskom ostrvu Reunion, istočno od Madagaskara, a nestao je tokom plivanja. Njegova žena je prijavila nestanak i pokrenuta je potraga nakon što je primetila da nije izašao iz vode.

U potragu su bili uključeni ronioci i psi tragači, ali nažalost nije bilo nikakvih rezultata. Britanski državljanin je nestao prošli vikend, a ruka je pronađena tokom obdukcije nakon što je morski pas ubijen jer je predstavljao opasnost za ljude koji su plivali oko ostrva.

Porodica nastradalog je izjavila da je on dobar plivač, ali još uvek nije poznato je li se prvo utopio ili ga je odmah pojeo morski pas. Mesto gde je išao da pliva je zaštićeno grebenom i samo je mali prolaz koji vodi u morske dubine pa se zato smatra dosta sigurnim.

Reunion je jedan od ostrva na kojem napadi ajkula nisu retkost. Ostrvo se nalazi u Indijskom okeanu 700 kilometara istočno od Madagaskara. Plivanje i sve druge aktivnosti su jako ograničene na ostrvu zbog velikog rizika od napada. U januaru ove godine je još jedan turista bio napadnut i to je bio 24-ti po redu napad morskog psa od 2011. godine.

Budući da su napadi morskog psa u blizini ostrva česta pojava vlasti su pozivale turiste na oprez. Upozorenja o morskim psima se nalaze na mnogim plažama, a neka se mogu videti i na aerodromu. No mnogi smatraju da je opasnost obično predstavljena manjom nego što jeste kako ne bi uticala na turizam.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja