OVO SU ZAVERENICI KOJI SU RADILI PROTIV TRAMPA: Bivša ambasadorka u UN otkrila ko su zvaničnici Bele kuće koju je huškali protiv predsednika SAD (VIDEO)
Foto: AP

otvoreno

OVO SU ZAVERENICI KOJI SU RADILI PROTIV TRAMPA: Bivša ambasadorka u UN otkrila ko su zvaničnici Bele kuće koju je huškali protiv predsednika SAD (VIDEO)

Planeta -

Bivša ambasadorka SAD pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli, napisala je u svojoj knjizi da su dva bivša zvaničnika iz administracije američkog predsednika Donalda Trampa pokušale da je okrenu protiv Trampove politike.

Ona je to objavila u svojim memoarima, koji bi trebalo da budu objavljeni u utorak, prenosi AP.

Hejli je napisala da se nekadašnji državni sekretar Reks Tilerson i šef osoblja Bele kuće Džon Keli, nisu slagali sa politikom Trampa u vezi napuštanja sporazuma o klimatskim promenama i drugim odlukama, ali da su verovali da "spašavaju državu" i želeli da joj nametnu svoja uverenja.

"Bila sam šokirana", napisala je Hejli, govoreći o sastanku sa dvojicom zvaničnika iza zatvorenih vrata.

"Keli i Tilerson su mi poverili da su, kada su se suprotstavili predsedniku, pokušali da spasu zemlju. Rekli su da su njihove odluke, a ne predsednikove, u najboljem interesu Amerike. Tillerson mi je ispričao razlog zbog kojeg se protivio predsednikovim odlukama, jer da nije, kako je rekao, ljudi bi umrli", napisala je Hejli.

Prema njenim rečima, sastanak je trajao duže od jednog sata nakon čega joj se više nikada nisu obratili.

"Umesto što su meni išta rekli, trebalo je da to kažu predsedniku, a ne da traže od mene da im se pridružim. Trebalo je da kažu predsedniku zbog čega se protive i daju otkaz ukoliko im se ne sviđa šta radi. Ali da se potkopava predsednik je stvarno opasna stvar. I u suprotnosti je sa Ustavom i željom američkog naroda. I bilo je uvredljivo", rekla je Hejli.

Tramp je otpustio Tilersona u martu 2018. godine, dok je Kelija otpustio u decembru iste godine.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track