TINEJDŽER (15) SE PREDOZIRAO PA UMRO U SNU: Celo veče se drogirao sa drugom i majkom, a ona sada pred sudom negira krivicu! (FOTO)
Foto: Profimedia

jezivo

TINEJDŽER (15) SE PREDOZIRAO PA UMRO U SNU: Celo veče se drogirao sa drugom i majkom, a ona sada pred sudom negira krivicu! (FOTO)

Planeta -

Petnaestogodišnji Tajler Pek preminuo je u snu od posledica predoziranja narkoticima, koje je uzimao zajedno sa majkom. Na suđenju Holi Strobridž (34) iz Devona u Engleskoj, čulo se da je ona sinu i njegovom drugu dala morfijum i tablete protiv bolova, a sve to dok su pili alkohol.

Tajler je otišao na spavanje rano ujutru posle "bindžovanja" (preterano uzimanje, u ovom slučaju narkotika, u kratkom vremenskom periodu) kod kuće u Devonu, ali se nikada nije probudio. Njegova majka je pred sudom izjavila da nije kriva za snabdevanje sina i drugog dečaka morfijumom između 31. januara i 3. februara.

"Svaki roditelj sa jednim gramom interesa za dobrobit svog deteta učinio bi sve što je u njegovoj moći da spreči dete da radi ovako nešto", rekao je tužilac.

"Ali, eto ona je to radila sa svojim sinom i njegovim drugom. Sedela je sa njim i njegovim drugom, još jednim 15-godišnjakom, u kuhinji, pili su alkohol, inhalirali isparenja aerosoli, uzimali koktel droga, uključujući tu dve veoma opasne droge".

Majka je odbacila i još dve tačke optužnice za okrutnost prema dva dečaka. Prema rečima tužioca, ispravno je reći da je odgajanje dečaka bilo veoma izazovno i teško.

"Počeo je da pije alkohol veoma rano, uzimao drogu na sve načine. Možda je bio i agresivan, pogotovo kada bi uzeo nešto. Ali negde usput je Holi Strobridž mislila da su piće i droge dobri načini za njega da se nosi sa životom. Ne samo da je tolerisala što se on drogira već ga je i ohrabrivala", smatra tužilac.

Tajler je te noći uzeo celu ili samo deo MDMA tablete (ekstazi). Kasnije su on i drugar u kuhinji sa Tajlerovom majkom "delili" pivo i rakiju. "Mama" je tinejdžerima dala i svoje lekove, a popili su i "valijum", kao i tablete protiv bolova. Dečak je otišao na spavanje oko 2.30 ujutru, a drugari su ga tek oko podneva istog dana pronašli mrtvog.

Holi Strobridž je negirala da je bilo kome od dečaka davala narkotike. Rekla je "da to nema veze s njom, bio je to običan petak uveče". Suđenje se nastavlja.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja