SNIMCI MAJKE KOJA SE PREDOZIRALA ZA VOLANOM DOK BEBA PLAČE ZGROZILI SU SVET: Tri godine kasnije, priča se OVAKO završila, a njena poruka je ponovo obišla svet! (FOTO)
Foto: Video prtscr / ABC News

ko hoće može

SNIMCI MAJKE KOJA SE PREDOZIRALA ZA VOLANOM DOK BEBA PLAČE ZGROZILI SU SVET: Tri godine kasnije, priča se OVAKO završila, a njena poruka je ponovo obišla svet! (FOTO)

Planeta -

Priča koja stoji iza užasavajuće fotografije majke koja se 2016. godine predozirala u kolima dok joj je beba na zadnjem sedištu plakala, nakon tri godine dobila je neočekivani obrt.

Naime, fotografija koju je objavila policija, a na kojoj se vidi Erika Hrt bez svesti, sa špricem u ruci i za volanom, obišla je planetu veoma brzo i zaprepastila sve koji su je videli.

Kada su je zatekli predoziranu, policajci u Indijani su je oživeli pomoću dve doze Narkena - nazalnog spreja koji može da pomogne kod slučajeva predoziranja heroinom ili drugim opioidima. U tom trenutku, Erika je bila na uslovnoj slobodi tako da je osuđena na 6-mesečni program skidanja pod nadzorom.

foto: Video prtscr / ABC News

Samo dva dana nakon što je pristupila programu odvikavanja, videla je svoju fotografiju na vestima, na televiziji. Sada, tri godine kasnije, Erika i njen trogodišnji sin su ponovo zajedno i slave 3 godine od kako je "čista".

"Nadam se da su ljudi videli koliko sam nisko pala, i da i ako se onio nađu u tom stadijumu kada su niže od dna, znaju da postoji šansa, da i oni mogu da se vrate", rekla je sada 28-godišnja nasmejana majka.

Ona je počela da pije lekove protiv bolova još sa 15 godina, ali kada je videla sebe na posteru za upozorenje mladima, osetila je pravo poniženje. Ipak, baš to ju je nateralo da promeni život.

"Moja slika koju su objavili mi se definitivno urezala u um i pomogla mi je da shvatim šta će mi se desiti ako mi padne na pamet da popustim ponovo" rekla je.

A posebnu motivaciju našla u parkeru, njenom sinu koji je imao samo 10 meseci kada ju je policija našla predoziranu.

"Nismo bili nikako povezani, što je jako tužno" rekla je Erika koja je bila čista tokom trudnoće sa njim ali je počela da drogira dva meseca nakon porođaja.

"Bila sam samo fizički prisutna, ali ne i mentalno. Propustila sam sve njegove prve korake, prvi osmeh i sve što je važno" rekla je.

Sada su, kako kaže, nerazdvojni i zajedno slave život koji je pred njima. Tokom Noći veštica išli su zajedno po slatkiše po komšilu, pa su tako zakucali i na vrata policijske stanice iz koje su policajci koji su je spasili kobnog dana.

"Nemate pojma koliko sam srećan kada vidim da je Erika dobro i da je zajedno sa svojim predivnim sinom" rekao je Talent, policajac koji joj je spasio život.

Kurir.rs / ABC News

Foto: Video prtscr / ABC News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja