OTAC MONSTRUM: Tinejdžer iz SAD ubio ćerku staru 8 meseci! Devojčica imala prelom rebara, lobanje i povrede slezine, a on će sada robijati 100 godina! (FOTO)
Foto: Profimedia

stravično ubistvo

OTAC MONSTRUM: Tinejdžer iz SAD ubio ćerku staru 8 meseci! Devojčica imala prelom rebara, lobanje i povrede slezine, a on će sada robijati 100 godina! (FOTO)

Planeta -

Osamnaesogodišnji Džejden Strejt iz Ajove (SAD) priznao je krivicu za ubistvo i još nekoliko zločina za koje je optužen.

Devojčica Raidža, koja je imala osam meseci, umrla je u julu 2018, pošto je zadobila nekoliko teških unutrašnjih povreda, uključujući i slomljena rebra, pucanje slezine, krvarenje u mrežnjači i nekoliko preloma lobanje.

Lekar, koji je pregledao i lečio bebu pre nego što je umrla izjavio je da su povrede posledica "namernog napada i da se ne mogu objasniti kao nehotične ili slučajne".

Strejtu je izrečena maksimalna kazna od 100 godina zatvora, po šest tačaka optužnice, za koje je priznao krivicu.

Ubica, koji je u trenutku zločina imao 17 godina, bio je sam kod kuće s ćerkom, dok je njegova devojka Ri Bambino obavljala poslove po gradu, a kada se ona vratila i zatekla dete sa užasnim povredama, pobegao je, prenosi Metro.

Strejt se predao policiji sledećeg dana, ali nije objasnio zašto je povredio ćerku.

Prvo je osuđen na 50 godina, ali mu je kazna produžena za po pet godina po tri tačke optužnice za namerno nanošenje povrede i dve tačke za ugrožavanje života deteta nanošenjem teških poveda.

"Ne mogu da objasnim kako sam se osećala kad sam je držala u naručju, smejala se s njom, dodirivala je, vodila u šetnju, puzila s njom", izjavila je njena prababa Robin Hed.

Kurir.rs/Miror/Metro

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja