NARKO-BANDU RASTURILO KRDO DIVLJIH SVINJA: Italijan i dva Albanca se jadali kako su ostali bez šteka, policija prisluškivala i odmah ih uhapsila! (VIDEO)
Foto: Profimedia

pravca

NARKO-BANDU RASTURILO KRDO DIVLJIH SVINJA: Italijan i dva Albanca se jadali kako su ostali bez šteka, policija prisluškivala i odmah ih uhapsila! (VIDEO)

Planeta -

Divlje svinje u Toskani navodno su odgovorne za uništavanje kokaina u vrednosti 20.000 evra, koje su sakrili dileri droge.

Grupa krijumčara otkrila je da je zalihe zakopane u šumi u blizini Montepulćiana iskopalo stado divljih svinja, koje su otimale vodootporne pakete i raspršile beli prah, prenosi Independent.

Policija je slušala razgovore u kojima se kriminalci žale za izgubljenim kokainom.

Nekonvencionalno razbijanje lanca krijumčarenja dogodilo se nakon što su policajci prisluškivali osumnjičene, uključujući jednog Italijana i dvojicu Albanaca, i čuli da se jedan od dilera žalio na veliki gubitak. Kokain je bio sakriven u teglama i vrećama zakopanim u šumi, a kako je rekao jedan član zločinačke organizacije, svinje su preljirale oblast u kojoj je droga zakopana i oštetile ambalažu.

Italijan Il Tireno izveštava da je banda navodno svakog meseca krijumčarila dva kilograma kokaina u noćnim klubovima u gradovima Areco, kao i u Sieni. Četvorica su bila aktivna od septembra 2018. do marta 2019. godine, prodavala su kokain od 80 do 85 odsto čistoće, naplaćujući između 90 i 100 evra za gram. Svi su uhapšeni i suočeni su sa optužbama za trgovinu drogom.

Istraga o poslovima ove zločinačke organizacije počela je nakon ubistva 21-godišnje Albanke u maju 2019. godine. Oko dva miliona divljih svinja luta po Italiji, a njihov broj je duplo veći nego u 2015. godini. Udruženja poljoprivrednika tvrde da vlada nikada nije preduzela mere za kontrolu njihove reprodukcije.

Kurir.rs/100 posto.hr Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja