I ASAD SUMNJA U ZVANIČNE VERZIJE: Džefri Epstajn je ubijen, znao je mnoge tajne! Evo šta se krije iza likvidacija bin Ladena i Bagdadija! (VIDEO)
Foto: EPA/AP

ima neka tajna veza

I ASAD SUMNJA U ZVANIČNE VERZIJE: Džefri Epstajn je ubijen, znao je mnoge tajne! Evo šta se krije iza likvidacija bin Ladena i Bagdadija! (VIDEO)

Planeta -

"Osnivača Belih šlemova Džejmsa Le Mezurijea verovatno su ubili agenti po nalogu CIA ili uz direktnu umešanost Agencije", rekao je sirijski predsednik Bašar al Asad.

Asad se dotakao još nekoliko čudnih smrti. Smatra da postoji veza između smrti Džefrija Epstajna, milijardera pedofila, i Abu Bakr al Bagdadija, nekadašnjeg lidera Islamske države.

"Američki milioner Epstajn je ubijen, a kažu da je počinio samoubistvo u zatvoru. Međutim, ubijen je jer je znao dosta bitnih tajni mnogih važnih ljudi, u vrhu Amerike i Britanije, a verovatno i drugih zemalja. A sada je ubijen i osnivač Belih šlemova, koji je ceo život proveo sa NATO u Avganistanu, Kosovu, Iraku i Libanu", kaže sirijski predsednik.

foto: Profimedia

"Svi znamo da su Beli šlemovi deo Al Kaide.Verujem da su bin Laden i Bagdadi ubijeni jer su znali mnoge tajne. Kad su odigrali svoje uloge, postali su teret", dodao je Asad.

Smatra da je Le Mezurijeova smrt delo CIA.

Džejms Le Mezurije
Džejms Le Mezurije foto: Youtube/Printscreen

"Jasno, ovo je delo tajnih službi, ali kojih? Kada govorimo o zapadnjačkim tajnim službama generalno, to nisu službe suverenih država, već ogranci glavne obaveštajne službe - CIA. Veoma je moguće da su turske službe obavile zadatak po nalogu stranaca", uveren je Asad.

foto: Profimedia

Sirijski predsednik misli da je osnivač Belih šlemova radio na biografiji i memoarima o svom životu što je neprihvatljivo.

"Ovo je pretpostavka, ali veoma ozbiljna, s obzirom na to da druge opcije za sada ne deluju ubedljivo", kazao je.

foto: Profimedia

Organizacija Beli šlemovi osnovana je u Siriji 2014. godine, a u žižu javnosti je dospevala objavljivanjem kontroverznih snimaka i fotografija koje su, navodno, dokazivale napade koje izvodi sirijska vlada.

Kurir.rs/Almasdarnews.com Foto: AP/EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track