ĆERKA (10) JOJ JE POBEDILA LEUKEMIJU, A ONDA JE IZNENADA UMRLA: Majka krivi zagađenu bolničku vodu, slučaj stigao i do parlamenta!
Ilustracija, Foto: Profimedia

sumnja se na infekciju

ĆERKA (10) JOJ JE POBEDILA LEUKEMIJU, A ONDA JE IZNENADA UMRLA: Majka krivi zagađenu bolničku vodu, slučaj stigao i do parlamenta!

Planeta -

Mili Mejn, devojčica (10) iz Velike Britanije, pobedila je leukemiju, ali je ubrzo nakon toga preminula u bolnici u Glazgovu. Majka Kimberli Deroč tvrdi da je njena ćerka preminula od "neispravne vode" u bolnici, kao i da je zdravstveni zvaničnici lažu.

Devojčica je tokom oporavka od teške bolesti dobila zaraznu infekciju i preminula, a Kimberli je uverena da je krivac kontaminirana voda.

Zdravstveni odbor Glazgova insistira da se uzrok infekcije ne može otkriti.

Slučaj nesrećne devojčice stigao je i do škotskog parlamenta, nakon što su mnogi pozivali na ostavku ministarke zdravlja Džini Frimen.

Kimberli je rekla da je lično od Frimenove tražila odgovore o smrti svoje ćerke, ali da je dobila samo "opšta uverenja" da će istraga biti obavljena.

Kimberli je u suzama ispričala da je 2017. godine, kada je preminula njena ćerka, u istoj bolnici bilo 26 smrtnih slučajeva povezanih sa zagađenom vodom, ali da izveštaje u kojima je to navedeno bolnica nikada nije objavila.

Mili je pre dve godine imala uspešnu transplataciju matičnih ćelija i oporavljala se, ali je iznenada upala u toksični šok i preminula nekoliko dana kasnije.

Na zvaničnom izveštaju patologa piše da je njen kateter kojim je primala lekove bio inficiran, ali Kimberli tvrdi da je pravi uzrok zataškan zbog problema sa vodom u bolnici.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track