OPASNO SE ZAKUVALO U BAGDADU, MINISTAR POLICIJE PRETI SILOM: Demonstranti se približili na korak zgradi vlade i amabasadama
Foto: AP / Hadi Mizban

zategnuta situacija

OPASNO SE ZAKUVALO U BAGDADU, MINISTAR POLICIJE PRETI SILOM: Demonstranti se približili na korak zgradi vlade i amabasadama

Planeta -

Demonstranti u Bagdadu juče su zauzeli strateški trg u centru iračke prestonice, primakavši se cilju da se domognu dobro obezbeđene Zelene zone, gde se nalaze zgrade vlade i strane ambasade.

Iranski ministar unutrašnjih poslova Abdolreza Rahmani Fazli izjavio je sinoć da će snage bezbednosti reagovati ako demonstranti, koji protestuju širom zemlje zbog povećanja cena goriva, nastave da ugrožavaju privatnu i javnu imovinu.

Abdolreza Rahmani Fazli
Abdolreza Rahmani Fazli foto: EPA/SALVATORE DI NOLFI

"Bezbednosne snage su do sada pokazale uzdržanost i tolerisale su proteste. Ali, s obzirom da je mir i bezbednost ljudi naš prioritet, bezbednosne snage će ispuniti svoju dužnost da uspostave red ako se nastave napadi na javnu i privatnu imovinu", rekao je Fazli za iransku državnu televiziju, prenosi Rojters.

Najmanje jedna osoba stradala je u iranskom gradu Sirdžanu tokom protesta protiv poskupljenja goriva, saopštili su ranije lokalni zvaničnici.

Protesti su izbili nakon što je vlada predsednika Hasana Rohanija saopštila da će povećati cenu goriva za najmanje 50 odsto.

"Fajnenšl tajms" prenosi da su, prema nepotvrđenim informacijama, zapaljene benzinske stanice u pojedinim gradovima.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP/Hadi Mizban)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track