UHAPŠENI ZBOG PRAVLJENJA METAMFETAMINA: Profesori kuvali met na fakultetu, baš kao u seriji
Junaci serije „Breaking Bed“... Džesi Pinkman i Volter Vajt, Foto: Profimedia

Breaking Bad

UHAPŠENI ZBOG PRAVLJENJA METAMFETAMINA: Profesori kuvali met na fakultetu, baš kao u seriji

Planeta -

Dvojica profesora hemije u Arkanzasu uhapšeni su i optuženi za pravljenje metamfetamina, jake sintetičke droge koja brzo stvara zavisnost kod korisnika.

Neobičan slučaj veoma podseća na zaplet iz vrlo popularne serije „Breaking Bad“, u kojoj profesor hemije oboleo od raka pluća počinje da pravi popularnu drogu met i upušta se u sukob s moćnim meksičkim narko-kartelima.

Zadržani iza rešetaka... Teri Dejvid Bejtemen i Bredli Alen Roulend
Zadržani iza rešetaka... Teri Dejvid Bejtemen i Bredli Alen Roulendfoto: Privatna Arhiva

Teri Dejvid Bejtemen (45) i Bredli Alen Roulend (40), vanredni profesori hemije na državnom univerzitetu Henderson u Arkadelfiji (Arkanzas), uhapšeni su u petak po podne, potvrđeno je u kancelariji šerifa. Protiv njih su podignute optužnice za proizvodnju metamfetamina i korišćenje droge parafernalije. - Kabinet za nauku univerziteta zatvoren je 8. oktobra nakon što je prijavljeno curenje hemikalija. Zgrada je ponovo otvorena 29. oktobra, kada je agencija za zaštitu životne sredine završila detaljnu kontrolu i zamenu sistema za filtriranje vazduha - rekla je Tina Hol, potpredsednik univerziteta za komunikacije.

Ona nije želela da komentariše incident sa curenjem hemikalija, kao ni navode lokalnih medija da su uhapšeni profesori kuvali metamtefamin u prostorijama univerziteta. - Uhapšeni profesori se vode na privremenom odsustvu još od 11. oktobra - dodala je ona.

Policija je navela da je istraga još u toku i da će sudija odlučiti da li će uhapšeni profesori biti pušteni uz kauciju da se brane sa slobode.

DA LI STE ZNALI?

- Zvezde serije „Breaking Bad“ su profesor Volter Vajt i sitni kriminalac Džesi Pinkman

- Met koji su oni kuvali je plave boje, a u seriji je to zapravo bila kamena bombona - Tokom pet sezona serije snimljene su ukupno 62 epizode - U seriji je likvidirano ukupno 270 osoba, ili više od četiri po epizodi - Serija je osvojila ukupno 16 Emija i dva Zlatna globusa

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track