AMERIČKI MORNARI PROGOVORILI POSLE 15 GODINA OD SUSRETA SA NLO: Sve snimke smo morali da predamo nepoznatim ljudima, dokazi su uništeni! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

misterija

AMERIČKI MORNARI PROGOVORILI POSLE 15 GODINA OD SUSRETA SA NLO: Sve snimke smo morali da predamo nepoznatim ljudima, dokazi su uništeni! (VIDEO)

Planeta -

Petorica muškaraca koji su služili u američkoj mornarici izjavili su da su bili svedoci misterioznih letećih objekata, koji su ometali borbene avione na obali Južne Kalifornije 2004. godine.

Geri Vorhis, Džejson Turner, Patrik Hjuz, Rajan Vajglt i Kevin Dej kažu da su bili deo američke mornarice kada je nosač aviona Nimic imao susret sa NLO-om u novembru 2004. godine, prenosi Dejli Mejl.

Ranije je taj misteriozni susret potkrepio samo crno-beli video zapis koji je snimio borbeni avion, kada je mornarica primetila "neidentifikovani vazdušni fenomen". Pored toga postojao i iskaz očevica, jednog od pilota, prenosi Popular Mechanics.

Oni su odlučili da izađu u javnost sa svojim tvrdjama kako bi podržali Dejvida Frevora i svoje kolege mornare.

"To je ono o čemu se radi od prvog dana", rekao je Turner koji je bio na ratnom brodu Pinston.

Vorhis koji je bio na Prinstonu, a koji je bio deo Nimic grupe, rekao je da je čuo radaske tehničare kako dobijaju "tragove duhova".

On je rekao da je mislio da postoji moguća greška i da je visokotehnološki softver ponovo kalibrisan, ali da su tada tragovi bili jasniji i oštriji.

Dej koji je bio viši šef stručne operacije u Prinstonovom informacionom centru, nadgledao je vazdušni prostor i bio je zadužen da zaštiti grupe.

"Moj posao je bio da upravljam radarima i da identifikujem sve što bi letelo na nebu", rekao je on.

On je rekao da je oko 10. novembra primetio neke čudne pojave na radaru u blizini područja ostrva San Klemente.

Vorhis je dodao da je koristio napredne sisteme na brodu kako bi pogledao objekte.

"Nisam mogao da razaberem detalje, ali oni su samo lebdeli tamo, a onda bi se u jednom trenu, spustili u drugom pravcu i ponovo bi stali", rekao je on.

14. novembra neidentifikovani objekti su se već pratili nedelju dana, prenosi Popular Mechanics.

Kako je taj dan bila zakazana vežba vazdušne odbrane, Frevor je poslat da presretne te objekte. Imali su oblik izduženog jajeta ili Tik taka i uspeli su da izbegnu borbene avione.

Frevor i njegovo kopilot su se vratili na Nimic. Poručnik Čed Andervud je uspeo da snimi objekte tokom narednog leta.

Na Namicu, niži oficir Hjuz, nije ni znao za objekte. Umesto toga, kao vazduhoplovni tehničar, bio je fokusiran na posao obezbeđenja snimanja podataka sa hard diska iz letelica.

"Zoveme ih cigle, ali oni sadrže softver za pokretanje aviona i oni takođe beleže ili mogu da snimaju podatke koje vazduhoplovna ekipa vidi tokom leta", rekao je on.

Obavljao je rutinski zadatak 14. novembra, i kaže da je bio nesvestan da su podaci koji je on obezbedio došli od Havkeja Deja, koji je prvi poslat da presretne misteriozne predmete.

Nakon što su podaci zaštićeni, Hjuz kaže da mu je došao zapovednik u društvu dve nepoznate osobe.

"Nisu bili na brodu radnije i nisam ih video da dolaze. Niasm bio siguran kako su stigli tamo", rekao je on. Zapovednik je naredio Hjuzu da preda sve podatke.

"Stavili smo ih u torbe, on ih je uzao i dva nepoznata lica su otišla", rekao je on za Popular Mechanics.

Gari Vorhis sa broda Prinston je rekao kako su pilotima 2004. godine, odmah nakon slučaja Nimitz NLO, dve osobe uzele snimljene podatke. Isto tako morali su da izbrišu sve što su imali na kompujuterima.

"Dvojica su se pojavila u helikopteru, što nije bio neuobičajeno, ali ubrzo nakon što su stigli, moji nadređeni su mi rekli da prebacim sve snimke podataka", rekao je Vorhis.

"Takođe mi je rečeno da obrišm sve što je ostalo, uključujući i prazne trake".

Kurir.rs/Dejli Mejl

Foto: Pritnscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track