NIJE SAM HTEO PRED KAMERE: Otkriveno ko je osramoćenog princa Endrua naterao na katastrofalni intervju (VIDEO)
Foto: Profimedia

OBILO IM SE O GLAVU

NIJE SAM HTEO PRED KAMERE: Otkriveno ko je osramoćenog princa Endrua naterao na katastrofalni intervju (VIDEO)

Planeta -

Bivša žena princa Endrua Sara Ferguson jedan je od glavnih krivaca za njegov katastrofalni televizijski intervju.

Podsetimo, Endrua (59) je novinarka BBC-a roštiljala zbog njegovih veza sa pedofilom Džefrijem Epstajnom tokom intervjua u Bakingemskoj palati. I sam je optužen da je seksualno zlostavljao maloletnice.

Javnost je dočekala na nož prinčevo gostovanje zbog njegovih izgovora i objašnjenja i vidnog manjka kajanja i žaljenja Epstajnovih žrtava, a sada je otkriveno da je njegova bivša žena, poznata kao Fergi, ohrabrila i ubedila princa na smeli korak ispred kamera.

"Ona je osećala da je Endru treba da izađe iz skandala i predstavi svoju istinu javnosti", rekao je izvor Dejli mejla.

Insajderi kažu da mu je Fergi bila velika podrška tokom proteklih nekoliko meseci i da je ona među prvima pokrenula tu ideju.

"Endru se uveliko oslanjao na Saru. U stvari, ona je najveći šampion za princa i on veoma ceni njeno mišljenje i iskustvo. Kad se pojavila mogućnost za intervju, Sara je osećala da je to najbolji način da se raščisti njegovo ime i javnosti predstavi stvarni Endru", rekao je izvor iz kraljevskih krugova.

Intervju je, kako ističe, dao princu šansu da iznese svoj stav o negativnim medijskim pisanjima umesto da ih ostavi bez odgovora, kao i da predstavi svoju verziju događaja.

"S obzirom koliko je ovaj skandal bio štetan poslednjih šest meseci, Sara je osećala da Endru treba da izađe iz toga kako bi dao svom imidžu u javnosti bolju šansu za oporavak. Ona ga podržava do kraja i iako je neobično da princ izađe na televiziju, Sara je smatrala da su ovo izuzetna vremena i neobične okolnosti", naveo je izvor.

Savetnik vojvode od Jorka rekao je da nije tačno da je Fergi uticala na Endrua.

"Vojvotkinja je bila van zemlje prethodne dve nedelje, u Hongkongu, Kini, Saudijskoj Arabiji i Veneciji i nije imala nikakve veze sa ovim programom", istakao je Džejms Henderson.

Međutim, izvor Dejli mejla kaže da je Fergi (60) frustrirana jer se Endruov profesionalni i privatni život provlači kroz blato tokom skandala. Vojvotkinja je takođe uporedila njegovu dramu sa svojom, kad je 2010. bila uhvaćena u skandalu “Keš za pristup”. Bivša žena drugog kraljičinog sina bila je primorana da se izvini zbog “ozbiljnog propusta u rezonovanju” nakon što je obećala britanskim novinama pristup princu Endruu u zamenu za 500.000 funti.

Osramoćena Fergi, majka dvoje dece, odbila je da se skloni već je učestvovala u rijaliti emisiji “Traganje za Sarom” na televiziji OWN, gde je pričala o svom teškom detinjstvu i problematičnom životu u kraljevskoj porodici. Takođe je tvrdila da nije uradila ništa loše.

Nakon ovog rijalitija Sara je stekla velike simpatije javnosti i popravila svoju reputaciju.

"Sara je iskusila na svojoj koži ovakvu vrstu skandala pre skoro deceniju. Ona je otkrila da joj je prezentovanje svoje priče javnosti pomoglo da prevaziđe nešto što je izgledalo kao nepremostiv skandal. Ona ima duboko razumevanje o onom kroz šta Endru sada prolazi", navodi izvor.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track