OVO JE ČOVEK KOJI JE UBIO SINA BIVŠEG NEMAČKOG PREDSEDNIKA: Slušao njegovo predavanje u bolnici, pa ga izbo (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

krvav napad

OVO JE ČOVEK KOJI JE UBIO SINA BIVŠEG NEMAČKOG PREDSEDNIKA: Slušao njegovo predavanje u bolnici, pa ga izbo (VIDEO)

Planeta -

Fric fon Vajczeker (59), sin bivšeg nemačkog predsednika Riharda fon Vajczekera, ubijen je na privatnoj klinici u Berlinu.

Vajczeker je držao predavanje o jetri kada je posle 55 minuta iz publike iskočio čovek (57) i izbo ga.

Još jednog muškarca (33), inače policajca koji je privatno prisustvovao predavanju, posekao je po rukama i gornjem delu tela.

Za sada se ne zna šta je motiv napada, ali se pretpostavlja da je napadač imao psihičkih problema. Policija je pretresla i njegov stan, ali nije pronađeno ništa sumnjivo. Kasnije tokom dana će biti odveden na psihijatrijsku procenu posle čega će se doneti odluka o pritvoru.

foto: Youtube/Printscreen

Odmah posle napada prisutni su požurili da pomognu Vajczekeru, ali je oživljavanje bilo uzaludno. Ubicu su zadržali do dolaska policije.

Kolege doktora Vajczekera su bile u potpunom šoku, a mnogi su plakali.

foto: Youtube/Printscreen

Inače, Vajczeker je od 2005. bio glavni lekar odeljenja za Internu medicinu u privatnoj klinici "Šlospark" u kojoj je ubijen.

U toj bolnici održavaju se redovno predavanja namenjena za osobe koje nemaju veze sa medicinom, a žele da saznaju nešto o oboljenjima, dijagnozi i terapiji.

Njegov otac, Rihard fon Vajczeker, od 1981.do 1984. bio je gradonačelnik Berlina, a potom od 1984. do 1994. predsednik Nemačke.

Kurir.rs/Bild Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track