IZRAEL SVOM SILINOM BOMBARDOVAO SIRIJU: Asadov PVO im žestoko uzvratio (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

RAKETNI NAPADI

IZRAEL SVOM SILINOM BOMBARDOVAO SIRIJU: Asadov PVO im žestoko uzvratio (VIDEO)

Planeta -

Izrael je rekao da je izveo "napade širokih razmera na iranske i sirijske terorističke ciljeve", nakon što su odjeknule eksplozije oko sirijskog glavnog grada Damaska, a Rusija je upozorila da će izraelski napadi dovesti do eskalacije napetosti.

Mete napada bili su ciljevi iranske Islamske revolucionarene garde i sirijska vojska, napisala je u tvitu izraelska vojska.

Izrael je uzvratio na rakete za koje je rekao da su ih iranske snage u Siriji ispalile u njihovom smeru prošle noći.

"Sirijski režim smatramo odgovornim za akcije koje su se dogodile na sirijskoj teritoriji i upozoravamo ih da ne dopuštaju dalje akcije protiv Izraela. Nastavićemo čvrsto da delujemo koliko god bude potrebno protiv iranskih snaga u Siriji", navela je vojska Izraela.

Sirijski protivvazdušni sistem presreo je intenzivne izraelske napade i uništio većinu raketa korišćenih u napadu.

Od šrapnela izraelske rakete koja je pogodila kuću u gradu Sasi jugozapadno od Damaska poginula su dva civila, a u tom području ranjeno je još ljudi.

Rusija je osudila izraelske raketne napade na sirijsku teritoriju rekavši da oni predstavljaju kršenje međunarodnog prava.

"Napadi na teritoriju suverene države u potpunosti krše međunarodno pravo. Izraelski napadi dovešće do eskalacije napetosti", rekao je zamenik ruskog šefa diplomatije Mihail Bogdanov.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track