POROŠENKO ODLIKOVAO UBICU DETETA (3) UKRAJINSKOG POLITIČARA: On je dobar snajperista! (VIDEO)
Foto: Profimedia

javnost u ukrajini šokirana

POROŠENKO ODLIKOVAO UBICU DETETA (3) UKRAJINSKOG POLITIČARA: On je dobar snajperista! (VIDEO)

Planeta -

Ubica deteta (3) ukrajinskog političara Vječeslava Soboleva je identifikovan. Reč je bivšem vojniku A.L. Javnost je šokirana paradoksom - upravo taj vojnik je dobio Orden za hrabrost od predsednika Petra Porošenka.

U oktobru prošle godine Petar Porošenko je osumnjičenom za svirepo ubistvo dodelio Orden za hrabrost trećeg stepena. Do dokumenta koji to potvrđuje je došao list "Ukrajinski novini".

Osumnjičeni A.L je služio u Desnom sektoru koji je aktivnu ulogu imao u sukobu sa Rusima, a inače je okatrakterisan kao separatistički. Po vojnom pozivu je snajperista. Njegov komandant ga je pohvalio sledećim rečima:

"Hrabar, odgovoran momak. On je jedan od najboljih snajperista u ratu koji je za nama."

Dokument kojim se dodeljuje Orden za hrabrost A.L. potpisao je lično predsednik Ukrajine Petar Porošenko.

Da posdetimo, Vječeslav Sobolev, ukrajinski političar i biznismen, sinoć je bio meta neuspelog atentata. U pucnjavi stradao njegov trogodišnji sin. Pucnjava se dogodila u centru KIjeva, kada je nepoznata osoba otvorila vatru na njegov "rendž rover". Sobolevljev sin, kog je pogodio metak, preminuo je u bolnici.

Sobolev i njegova žena i dete izlazili su iz restorana "Mario" i seli u kola, kada je ubica dotrčao do automobila i pucao. Istovremeno je, navodno, hitac ispaljen i iz automobila "leksus" koji je nestao sa lica mesta.

(Kurir.rs/strana.ua, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track