BILA JE NAJUGLEDNIJI GINEKOLOG DOK SE NIJE SAZNALO ŠTA RADI MAJKAMA: Tatjana kaže da je njena ćerka zbog toga nepokretna
Foto: Profimedia

užas u moskvi

BILA JE NAJUGLEDNIJI GINEKOLOG DOK SE NIJE SAZNALO ŠTA RADI MAJKAMA: Tatjana kaže da je njena ćerka zbog toga nepokretna

Planeta -

Marina Sarmosjan, načelnica porodilišta u Moskvi i jedna od najpopularnijih ginekologa u ovom gradu, uhapšena je u Moskvi, a njeno osoblje je otpušteno.

Kako se navodi, brojne porodilje žalile su se na stravične uslove u kojima su se porađale, jer je doktorka Marina po svaku cenu izbegavala carski rez, bez obzira na stanje trudnice.

Zbog toga se sumnjiči da je odgovorna za smrt jedne bebe. Osim toga, u najmanje tri slučaja rodile su se bebe sa značajnim oštećenjem mozga zbog koga ne bi došlo da je majka poslata na carski rez.

Tatjana Bengraf je jedna od majki koje su se žalile na načelnicu.

foto: Profimedia

Bengrafova veruje da je zbog lekarkinog nemara njena ćerka nepokretna i da se tokom porođaja Sarmosjanova ponašala prilično agresivno i da je praktično istisla bebu iz utrobe. Devojčica je jedva preživela kliničku smrt.

Pored toga, Tatjana je svedočila i o mahinacijama osoblja sa papirima, kako bi prikrili rezultate svog nečoveštva.

foto: Profimedia

Marina i njena porodica kažu da je u pitanju nameštaljka, a čeka se da se vidi kakvu će kaznu snositi.

Činjenica je da Marina, kako prenose ruski mediji, ima 20 godina iskustva i da je u novembru ove godine bolnica koju vodi dobila internacionalno priznanje od organizacija WHO i UNICEF, a javnost i dalje ne može da poveruje da je ovako ugledna lekarka mogla da radi takve monstruoznosti.

Kurir.rs/Dejli star

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track