SEDEO JE U ČEKAONICI, PA KRENUO DA PUCA LJUDIMA U GLAVU I VRAT: Evo ko je napadač koji je ubio šestoro u češkoj bolnici!
Foto: EPA/POLICE OF THE CZECH REPUBLIC HANDOUT

napravio masakr

SEDEO JE U ČEKAONICI, PA KRENUO DA PUCA LJUDIMA U GLAVU I VRAT: Evo ko je napadač koji je ubio šestoro u češkoj bolnici!

Planeta -

Napadač je rano jutros pobio šestoro ljudi u bolnici u češkoj Ostravi.

Počeo je da puca z pištolja u čekaonici Hitne pomoći na odeljenju traumatologije oko 7 sati ujutro, a ljudima je iz blizine pucao u glavu i vrat.

Nakon nekoliko sati bekstva policija ga je oko 10:30 locirala u automobilu i zapucala. Napadač je sebi pucao u glavu i ubio se.

foto: EPA/LUKAS KABON

Napadač je 42-godišnji građevinski tehničar

Reč je, kako piše irozhlas.cz, o 42-godišnjem Ctiradu V. koji je radio kao građevinski tehničar u građevinskoj firmi AZ Intergrips u gradu Opavi. Tom je portalu identitet muškarca potvrdio i direktor firme Aleš Zygula.

foto: EPA/POLICE OF THE CZECH REPUBLIC HANDOUT

Rekao je kako je njegov radnik tvrdio da je teško bolestan.

"Uverio je sam sebe da je teško bolestan i da niko ne želi da ga leči. Išao je svugde. Nije išao na posao ceo poslednji mesec, pre 14 dana je došao i rekao da je na bolovanju. Ne želim više da govorim o tome", rekao je Aleš Zygula za irozhlas.cz.

foto: EPA/LUKAS KABON

Šef bolnice: Sedeo je u čekaonici i samo počeo da puca

Direktor bolnice Jiří Havrlant ispričao je da je napadač oko sedam sati ujutro bio miran u čekaonici poput svih ostalih pacijenata, no onda je odjednom i bez ikakvog povoda počeo da puca.

Ustrelio je devetoro ljudi, od čega ih je šest vrlo brzo preminulo. Od tri ranjene osobe dve su nakon operacije stabilno, a za jedan život se lečnici još uvek bore.

foto: EPA/LUKAS KABON

Pobio ljude ilegalnim pištoljem

Pucao je, javljaju češki mediji, iz ilegalnog 9-kalibarskog pištolja. Potom se odvezao Renoom Laguna prema gradu Opava.

Ulovio ga policijski helikopter

Locirao ga je policijski helikopter. Ubrzo nakon toga upucao se u glavu. Nešto posle 11 sati policija je potvrdila da je napadač iz ostravske bolnice oduzeo sebi život.

Istraga koja bi trebala da objasni sve okolnosti napada je u toku.

foto: EPA/POLICE OF THE CZECH REPUBLIC HANDOUT

Drugi najgori napad u istorji zemlje

Policija je objavila da je dojavu o pucnjavi dobila u 7:19 sati i da je prva patrola stigla u 7:24. Evakuisali su bolnicu, a pojačali su i patrole oko drugih objekata za koje su procenili da bi mogli biti mete napada.

Pucnjava u bolnici u Ostravi drugi je najgori napad u istoriji zemlje. U februaru 2015. muškarac je ušetao u restoran u gradu Uherski Brod, ubio osmoro ljudi, a potom i sebe.

foto: EPA/LUKAS KABON

Bolnica u kojoj se dogodio napad ima oko 1.200 kreveta. Ostrava je s oko 290.000 stanovnika treći najveći grad u Češkoj.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: EPA/POLICE OF THE CZECH REPUBLIC HANDOUT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja