NEMA VIŠE MISTERIJE BERMUDSKOG TROUGLA: Tri broda pronađena bez posade dala odgovor! Ništa nije kako se mislilo! (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen, EPA

otkriće

NEMA VIŠE MISTERIJE BERMUDSKOG TROUGLA: Tri broda pronađena bez posade dala odgovor! Ništa nije kako se mislilo! (VIDEO)

Planeta -

Bermudski trougao, poznat i kao Đavolji trougao, slabo je definisan region u Severnom Atlantskom okeanu, gde je nestao jedan broj letelica i brodova.

Ovo je jedna od najtraženijih brodskih ruta na svetu, a tuda su plovila često prelazila za luke u Americi, Evropi i na Karibima. Brojni nestanci pripisuju se paranormalnim ili čak nekakvim vanzemaljskim bićima, ali možda postoji daleko logičniji odgovor.

Amazonova serija „U Bermudskom trouglu“ otkrila je kako su tri slična broda zaista pronađena, ali je nestala posada pomogla da se inspiriše druga teorija.

„Bar tri veka brodovi i njihovi putnici su očigledno nestajali. Prenesene ovim legendama, mornari iz 19. veka prozvali su ovo područje „more rose“ i „groblje Atlantika“.

„Jedna od najranijih tvrdnji o neobjašnjivom nestanku u trouglu dogodila se 1780. godine, kada je ratni brod SAD - General Gejts - neobjašnjivo izgubljen", kaže se u emisiji.

Mnoge druge misterije za koje se pretpostavlja da su se odigrale unutar trougla slične su prirode. 1840. godine, francuski brod - Rozali - pronađen je sa netaknutim teretom, ali što se tiče posade, ona nije pronađena.

Brod Marija Selest je imao posadu od 10 osoba, a kada je 4. decembra 1872. pronađen, šoljice kafe su još bile tople.

Nagrađivani novinar Rob Simone otkrio je kako su ga ovi slučajevi nadahnuli da veruje da su plovila žrtva zločina na morima.

"Piratstvo postoji otprilike otkad brodovi plove, na otvorenom moru, tu je svaki čovek za sebe. to je deo uzbuđenja, ali je takođe deo opasnosti. Neki od ovih brodova možda su naleteli na neke prilično gadne gusare.

Mogli su da budu opljačkani, a njihova posada prodata u roblje ili još gore, bačena u more", kaže on.

Ideju je razvila Sara Not, vanredna profesorka na odseku za istoriju Univerziteta u Indijani.

"Najčešći gusari u toj oblasti bili su Crnobradi, o kome svi znaju, Kaliko Džek i takođe Crni Cezar", navela je.

Kurir.rs/Express.co.uk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track