PUTIN OTVORIO DUŠU: Izgubio je brata tokom opsade Lenjingrada, a sada je otkrio ko je pronašao njegov grob!
Foto: EPA

tuga

PUTIN OTVORIO DUŠU: Izgubio je brata tokom opsade Lenjingrada, a sada je otkrio ko je pronašao njegov grob!

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin ispričao je kako su dobrovoljci iz odreda za potragu pomogli da se pronađe mesto gde je sahranjen njegovog brat, koji je poginuo tokom opsade Lenjingrada.

"Tragači su mi pronašli brata, za kog se ispostavilo da je bio sahranjen na Piskarjovki (danas memorijalno groblje, a tokom opsade Lenjingrada masovna grobnica). Roditelji čak to nisu ni znali.

Samo su im poslali obaveštenje da je umro tokom opsade i to je sve. Tragači su ga pronašli. Čak su pronašli i konkretno mesto na Piskarjovki. Znam da je to dobar i plemenit posao", rekao je Putin na sastanku sa članovima Saveta za ljudska prava.

Njemu je tokom sastanka postavljeno pitanje o pronalaženju grobnica žrtava političkih represija.

Predsednik je rekao da će naložiti Državnoj dumi Rusije da razmisli o poboljšanju zakonodavstva u vezi sa mestima masovnih grobnica.

Osim toga, šef ruske države će zatražiti od gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanjina da pomogne Hramu Svetih novomučenika i ispovednika Rusije u Butovu u remontu zgrade bivšeg arhiva Federalne službe bezbednosti (FSB), u kojoj je planirano otvaranje muzeja žrtvama poginulim za veru.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track