KAKAV ŠAMAR ZA HARIJA I MEGAN! Ugledni kanadski list osuo paljbu po njima: NISTE DOBRODOŠLI U NAŠU ZEMLJU!
Foto: Profimedia

pozivaju premijera da im otkaže GOSTOPRIMSTVO

KAKAV ŠAMAR ZA HARIJA I MEGAN! Ugledni kanadski list osuo paljbu po njima: NISTE DOBRODOŠLI U NAŠU ZEMLJU!

Planeta -

Najveće kanadske novine kažu da princ Harri i Megan Markl nisu dobrodošli da žive u poznatoj prijateljskoj zemlji, jer je to neustavno.

U oštrom uvodniku, "Globe and Mail" kaže da plan kraljevskog para da se preseli u zemlju javorovog sirupa i hokeja krši zakone koji drže nekadašnju državu, kojom su Britanci upravljali, podalje od monarhije.

„Kao odgovor na iznenadnu najavu nejasnog plana vojvode i vojvotkinje od Saseksa - princa Harija i Megan - da se presele u Kanadu, a da ostanu deo kraljevske porodice, odgovor vlade premijera Trudoa trebalo bi da bude jednostavan i sažet: "Ne!", navodi list.

„Dobrodošli ste da nas posetite ali sve dok ste visokopozicionirani članovi kraljevske porodice Kanada vam ne može dozvoliti da ostanete… To ruši nepisani ustavni tabu“, kaže se.

"Delikatno i suštinsko mesto monarhije u našem ustavnom sistemu, znači da kraljevski stanovnik - princ koji je šesti u redu za tron - nije nešto što Kanada može da dozvoli", kaže se.

"Kraljevski život u ovoj zemlji ne slaže se sa dugogodišnjom prirodom odnosa između Kanade i Britanije i Kanade i krune. Ako ste stariji član naše kraljevske porodice, ova država ne može postati vaš dom."

Inače, list "Globe and Mail" se štampa u pet najvećih gradova u Kanadi i smatra se za jedan od najuticajnijih u toj zemlji.

Kurir.rs/New Yourk Post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track