Princ Hari doputovao u Kanadu: Pridružio se Megan i Arčiju, porodica počinje novi život! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

stigao na ostrvo vankuver

Princ Hari doputovao u Kanadu: Pridružio se Megan i Arčiju, porodica počinje novi život! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Princ Hari je stigao na ostrvo Vankuver gde će započeti novi život sa suprugom Megan i sinom Arčijem.

Vojvoda od Saseksa je primećen u Kanadi nakon što su on i Megan postigli dogovor sa britanskom kraljicom Elizabetom II da se povuku sa kraljevskih dužnosti kako bi bili finansijski nezavisni.

Američki dopusnik za Skaj njuz je rekao: "To je samo tri minuta vožnje do kuće u kojoj su oni proveli šest nedelja oko Božića i gde se vojvotkinja vratila pre 10 dana kako bi bila pored svog sina".

Megan se u Kanadu vratila odmah nakon što je ova vest objavljena pred celim svetom. Hari je, na privatnoj dobrotvornoj večeri rekao da "ne postoji druga opcija osim da odustane od kraljevskih dužnosti".

"Kada smo se Megan i ja venčali, bili smo uzbuđeni i bili smo spremni da služimo. Iz tih razloga mi predstavlja ogromnu tugu što je došlo do ovoga. Odluka da odstupimo nije odluka koju smo doneli olako. Bilo je toliko meseci razgovora nakon toliko godina izazova i znam da nisam uvek ispravno postupao, ali zaista nije bilo druge mogućnosti", rekao je princ Hari.

On je dodao da želi jasno da stavi do znanja da on i Megan ne odlaze. Kako je rekao, nadao se da će on i supruga nastaviti da služe kraljici, ali bez javnih sredstava.

"Nažalost, to nije bilo moguće. Prihvatio sam ovo, znajući da to ne menja ni ko sam ni koliko sam posvećen. Nadam se da će vam ovo pomoći da shvatite do čega je moralo doći, da sam se povukao od svoje porodice kako bih napravio korak napred u ono za šta se nadam da može biti mirniji život", istakao je princ Hari.

foto: Profimedia

Kraljica je održala razgovore sa prinčevima Harije, Vilijamom i Čarslom nakon što su Hari i Megan 8. januara najavili povlačenje sa dužnosti.

Kasnije je dogovoreno da vojvoda i vojvotkinja od Saseksa neće dobijati kraljevska sredstva i da neće moći da koristi titile "kraljevsko visočanstvo".

Oni će takođe vratiti 2,4 miliona funti koje su poreski obveznici dali kako bi se renovirala njihova kuća Fregmor kotidž.

To imanje će i dalje koristiti kao svoju bazu u Velikoj Britaniji, ali se veruje da će većinu svog vremena provoditi u Severnoj Americi.

Kurir.rs/Skaj Njuz

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track