OSTVARILE SE CRNE SLUTNJE, TALIBANI POTVRDILI: Mi smo srušili američki avion u Avganistanu, svi su mrtvi
Foto: EPA

napad

OSTVARILE SE CRNE SLUTNJE, TALIBANI POTVRDILI: Mi smo srušili američki avion u Avganistanu, svi su mrtvi

Planeta -

Talibani tvrde da su oni danas oborili američki avion u kome su se nalazili američki vojnici u avganistanskoj provinciji Gazni i da su tom prilikom poginuli svi koji su se nalazili u avionu, javlja Rojters.

Avion, koji je bio u obaveštajnoj misiji, oboren je u području Sado Kel u distriktu Deh Jak u provinciji Gazni, izjavio je portparol talibana Zabihulah Mudžahid i naveo da su poginuli svi koji su se nalazili u avionu, uključujući visoko rangirane oficire.

Portparol talibana i avganistanski novinar koji je povezan sa ovom militantnom grupom tvrde da se američka vojna avion srušio danas na istoku Avganistana. Novinar Tarik Gaznival rekao je da je video avion u plamenu. U razmeni poruka na Tviteru, on je rekao za AP da je video dva tela i da je prednji deo aviona izgoreo.

Naveo je i da su tela i rep aviona veoma oštećeni i da se avion srušio na oko 10 kilometara od američke vojne baze. TV kanal TOLO je izvestio da avion koji se srušio u Avganistanu pripada američkim vojnim snagama, preneo je Itar Tas.

Portparolka američke Centralne komande Bet Riorden odbila je da komentariše tvrdnju talibana. Ona je ranije izjavila da američki vojni zvaničnici istražuju izveštaje o padu aviona u Avganistanu. Riordenova je rekla da je nejasno čiji se avion srušio. Međutim, fotografije na društvenim medijima, slikane navodno na mestu nesreće, pokazuju da bi moglo biti reči da se radi o ostacima Bombardera E-11A, koji američka vojska koristi za elektronski nadzor nad Avganistanom.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track